Linköpings företagsklimat allt bättre

Onsdagen den 2 maj presenterade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) nya siffror för företagsklimatet bland Sveriges kommuner. Linköping placerade sig på plats 46 i den totala rankningen och strax utanför topp tio bland de större kommunerna i landet.

Diplom till Linköping för högt NKI-betyg

 

SKL mäter Nöjd kund index (NKI) inom sex olika myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Mätningen visar på att företagsklimatet i Linköping blir allt bättre. Extra roligt är att Linköping, tillsammans med Eskilstuna, har den högsta lägstanivån bland de 55 kommunerna inom Stockholm Business Alliance. Det innebär att Linköping lyckats arbeta brett och inom alla förvaltningar med att höja servicegraden. 

Torsdagen den 3 maj tog Erik Åqvist, näringslivsutvecklare, Sebastian Monell, avdelningschef för bygglov, Helena Norwald-Thun, gruppchef kundservice inom miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och Anna Gustafsson, avdelningschef för miljökontoret inom Linköpings Kommun emot utmärkelsen när Stockholm Business Alliance presenterade sitt resultat.

– Det är ett framgångsrikt och viktigt arbete som våra förvaltningar har bedrivit för att tillsammans stärka företagsklimatet. Nu jobbar vi alla vidare för att fortsätta skapa goda förutsättningar för det näringsliv som finns idag och för att nya företag och branscher etableras här, säger näringslivsdirektör Pia Carlgren.

Läs hela pressmeddelandet på Via TT.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 4 maj 2018