Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Prenumerera på aktuella kommunala upphandlingar

Linköpings kommun köper varor, tjänster och entreprenader för 4 - 5 miljarder kronor om året. Men hur gör man för att bli leverantör? Ett enkelt första steg är att prenumerera på aktuella upphandlingar!

En kvinna läser sina mejl på laptop

 

Vana anbudsgivare känner redan till och använder sig av tjänsten. Men det finns fortfarande många som inte gör det och riskerar att gå miste om en potentiellt god affär.

– Är du osäker, hör av dig så förklarar vi hur det fungerar, uppmanar Daniel Czitrom, upphandlingsstrateg på Linköpings kommun. 

Så gör du för att prenumerera

Aktuella och planerade anbud publiceras på nätet via E-avrop.

  • Gå till aktuella upphandlingar i vänstermenyn.
  • Högst upp i vänstermenyn dyker det upp en blå knapp med texten "Bevaka Upphandlingar".
  • Välj vad du är intresserad av så kommer information med e-post så fort kommunen publicerar upphandlingar inom valda kategorier.

På samma ställe finns även kommunens avtalsdatabas. Den innehåller Linköpings kommuns ramavtal med uppgifter om när de upphör. Det ger möjlighet till lång framförhållning och dessutom en inblick i vad kommunen efterfrågar.

Lokala leverantörer viktiga

Värt att veta är att Linköping eftersträvar att lokala leverantörer ska kunna lämna anbud. Det sker bland annat i upphandling av livsmedel till skola och omsorg där avtalen delas upp så att även mindre leverantörer kan bli aktuella. Även om kategorin matbröd domineras av några stora nationella leverantörer, är det ett lokalt bageri som har avtalet med Linköpings kommun. 

Kommunen har även infört samordnad varudistribution, vilket innebär att en varuleverantör bara behöver transportera varorna till en central där en distributör sköter vidare leverans till kommunens verksamheter. Syftet är att göra miljövinster, öka säkerheten och underlätta för mindre leverantörer att lämna anbud.

Daniel Czitrom

Upphandlingsstrateg Kommunledningsförvaltningen, Ekonomi

Skicka e-post till Daniel

E-post: daniel.czitrom@linkoping.se

Telefon: 013-29 48 61

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 26 februari 2018