De ska digitalisera kommunen

I veckan började 21 studenter sin anställning på Linköpings kommun. Uppdraget: att utveckla olika digitala tjänster.

”Det är spännande att få komma ut i arbetslivet och använda oss av kunskaperna som vi har fått under utbildningen”, säger studenterna Sebastian Sandén, Emma Jaeger Tronde och Sofia Thunberg. Foto: Emmilie Engström

I år storsatsar kommunen på att anställa studentmedarbetare som ska digitalisera tjänster och arbetsprocesser inom olika kommunala verksamheter. Det handlar bland annat om att göra stans utegym mer tillgängliga, bygga nya webbplatser och att undersöka hur befintliga digitaliserade tjänster fungerar i praktiken.

– Linköpings universitet har duktiga studenter där många av dem kommer att gå långt. Det är lyxigt att vi som kommun får ta del av deras arbete, säger Jakob Algulin, digitaliseringsdirektör.

Kommunen behöver bli bättre på att hitta nya möjligheter – något som studentmedarbetarna kan bidra till, menar Jakob Algulin.

– Ofta låser vi oss vid sådant som vi alltid har gjort och är rädda för att göra fel. Därför är det så värdefullt att få in ny arbetskraft som kan hitta andra smarta lösningar. Här finns det utrymme för att göra fel.

Jobbar deltid vid sidan av studierna

Studentmedarbetare startade som ett pilotprojekt i Linköpings kommun 2014. Projektet har sedan dess vuxit och har sedan två år tillbaka blivit ett etablerat samarbete över hela regionen. Förutom Linköpings kommun och universitetet ingår även kommunala bolag i Linköping och Norrköping, samt andra kommuner i Östergötland.

Att vara studentmedarbetare innebär att man vid sidan av studierna jobbar deltid inom det område som man utbildar sig. Anställningen är ett år och varje studentmedarbetare har hjälp av en egen handledare.

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef, och Maria Hälleberg, intendent vid Friluftsmuseet Gamla Linköping, är två av handledarna. De ser studentmedarbetarna som en viktig resurs för att utveckla sina verksamheter.

– Vi har länge velat göra idrotten mer tillgänglig för alla, men har inte riktigt haft de resurserna, så att få hjälpa av studentmedarbetare på det här sättet är en enorm möjlighet för oss, säger Andreas Hagström.

Maria Hälleberg håller med.

– Vi som museum behöver bli bättre på att synas. Vår hemsida har inte gjorts om sedan 2011. Nu kan vi få hjälp med det, vilket känns jätteroligt. Det är verkligen efterlängtat.

Saknat kopplingen till arbetslivet

Sebastian Sandén är en av de 21 studentmedarbetarna som precis börjat sin anställning. Hans uppdrag handlar om att undersöka om det finns digitalt utanförskap inom hemtjänsten.

– Personalen arbetar idag nyckelfritt. Istället för fysiska nycklar öppnar de portar och dörrar med hjälp av en app i mobilen. Vi ska se hur detta egentligen fungerar och hur det kan förbättras.

Han är nyfiken på sitt nya uppdrag och ser fram emot att få börja.

– Det ska bli spännande. Jag har saknat kopplingen till arbetslivet, så det här är en bra väg in.

Rekordmånga ansökningar

I år har intresset för att bli studentmedarbetare varit extra stort. Totalt har 297 studenter visat intresse för de 53 tjänster som finns utspridda runt om i regionen. Det kan jämföras med föregående år då totalt 145 personer ansökte om att bli studentmedarbetare. Sedan starten har sökantalet nästan tiodubblats.

– Det är jätteroligt att fler studenter har fått upp ögonen för den här möjligheten. I år är det även extra roligt att vi i Linköpings kommun har kunnat anställa så många inom just digitalisering. Det är ett område som vi inte har erbjudit tidigare, säger Faiz Jaber, personalstrateg och ansvarig för studentmedarbetarna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 21 september 2018