Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

IT-guider ger teknikhjälp

I en ny satsning får ungdomar med utländsk bakgrund möjlighet att lära ut ny teknik till seniorer och andra behövande.

Lördag den 14 april startar omsorgsnämndens satsning IT-guider i Linköpings kommun. IT-guider är ett koncept som finns på ett 15-tal platser i landet och som drivs av stiftelsen Enter Sweden sedan ett par år tillbaka.

Syftet med IT-guider att ge unga nyanlända feriejobb, att minska det digitala utanförskapet och att bidra till integration genom möten och språkträning.

IT-guiderna är ungdomar från olika delar av världen som alla går språkintroduktion på gymnasiet. De hoppas kunna bistå med frågor som rör mobiltelefoner, e-tjänster, office-paketet med mera.  Elva IT-guider har rekryterats i en första omgång och ytterligare fyra ska rekryteras.

Alla är välkomna

Till att börja med kommer IT-guiderna att vara verksamma på Linköpings stadsbibliotek samt på Attendos Serviceboende i Skäggetorp centrum lördagar kl. 11-14.

Alla är välkomna till träffpunkterna och vi hoppas att många kommer att ta chansen, så att IT-guiderna får att mycket att göra. Under veckorna finns liknande service för äldre på Hagdahlska huset-Seniorcenter på Platensgatan 2: http://www.linkoping.se/hagdahlska , men nu finns alltså chansen att få hjälp med mobil- och datafrågor även på lördagar.

Kan delta på träffar

Om ni har någon träffpunkt eller något evenemang där ni skulle vilja att IT-guiderna deltog är de flexibla, så länge det inte går ut över studierna på vardagar. Varmt välkomna att höra av er!

Ta chansen och sök upp någon av kommunens IT-guider om du behöver hjälp med mobil- eller datafrågor!

Varmt välkommen!

Kontakt för IT-guiderna: Morteza Akbari, projektsamordnare, 072-921 05 93
Ansvarig för IT-guiderna på Linköpings kommun: Johanna Palmstierna, planeringsledare

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 19 april 2018