Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Blir Linköping Årets stadskärna?

Fler idéer än någonsin har blivit - och håller på att bli - till verklighet i vår stadskärna.

En tecknad familj framför en silhuett av Linköping

På linkopingsinnersta.se/aretsstadskarna guidar denna familj runt och visar några av de projekt som har blivit, eller håller på att bli, till verklighet i stadskärnan. Bild: Linköping City Samverkan AB.

Linköpings City Samverkan AB, med Linköpings kommun som samarbetspartner, arbetar tillsammans för att utveckla Linköpings innerstad. Nu är siktet inställt på att vinna titeln Årets Stadskärna 2018.

Det är Föreningen Svenska stadskärnor som årligen delar ut utmärkelsen Årets Stadskärna. Priset går till den kandidat som under de senaste åren gjort störst framsteg i förnyelsen av stadens centrum genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Här finns energin och viljan att hela tiden utveckla vårt innersta. Linköping City Samverkan är stolta över att vi tillsammans har sett till att fler idéer än någonsin, har blivit eller håller på att bli, till verklighet i Linköpings innerstad, säger Roger Ekström, ordförande i Linköping City Samverkan AB.

Viktiga byggstenar

Det finns ett antal viktiga byggstenar för hur stadskärnan ska utvecklas. Exempelvis Utvecklingsplan för Linköpings innerstad, en eventstrategi och Citysamverkans affärsplan, med ansvarsfördelning och tydliga målsättningar för vad stadskärnan ska leverera.

Det finns också ett långsiktigt samarbete i form av Linköping City Samverkan, där Linköpings kommun är samarbetspartner.

– Det finns mycket energi och en stor vilja hos näringslivet att göra vår innerstad ännu mer levande. Att utveckla en stad och levande stadskärna är ett lagarbete som pågår varje dag, året om, säger Elias Aguirre (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och en av kommunens representanter i Linköping City Samverkans styrelse.

– Vi arbetar hela tiden tillsammans – som en enad kraft - för att skapa resultat, säger Jonas Sjölin, chef på Stadsmiljökontoret, som också är kommunens representant i Linköping City Samverkans styrelse.

Hjärtat i staden

Temat för ansökan till Årets stadskärna är att ”Linköping har något på hjärtat”. Linköpings innersta är hjärtat i vår stad och ett hjärta är också symbolen för ”Linköpings innersta”, som är City Samverkans varumärke.

Förutom den formella ansökan finns också en digital populärversion i form av en webbsida och en broschyr. På webbsidan (se länk längre ner) kan man lära känna Linköpings hjärta lite närmare genom en familj, i tecknad form, som guidar runt. Via ett webbformulär finns möjlighet att skicka in önskemål och drömmar för stadens innersta.

Den 16 mars kommer Svenska stadskärnors jury på besök. På olika sätt kommer vi då visa att Linköping har något på hjärtat och verkligen ÄR Årets stadskärna – oavsett om vi blir nominerade eller inte. Finalen går av stapeln i Västervik den 29 maj.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 16 mars 2018