Melodifestivalen till Linköping

Konsertpublik

 

För femte gången välkomnar vi Melodifestivalen till Linköping! Det blir första gången som "Andra chansen" avgörs i Saab Arena.

Det blir kära återbesök för hela slanten när Melodifestivalen ger sig ut på turné i februari 2017. Städerna som står värdar för festivalyran är Göteborg, Malmö, Växjö, Skellefteå, Linköping och Stockholm.

– Det är alltid roligt att komma tillbaka till städer som väljer att stå värdar igen för Melodifestivalen. De vet vad det innebär och är peppade på att visa upp ett värdskap som bygger på tidigare erfarenheter så att de kan höja ribban ännu ett snäpp, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen 2017.

"Härlig folkfest"

– Samtidigt är det helt fantastiskt att vi kan ge publiken möjlighet att uppleva stora tv-sändningar och repetitioner på plats och ett unikt tillfälle för SVT och Melodifestivalen att möta våra tittare ute i landet, fortsätter Anette Helenius.

– Det känns fantastiskt att återigen få välkomna Melodifestivalen till Linköping. Linköping bjuder alltid upp till en härlig folkfest under Melodifestivalveckan och självklart hoppas vi på att överträffa festligheterna när vi för första gången står värd för "Andra chansen", säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co.

Två tidigare vinnare

Linköping som värdstad har tidigare tagit fram två vinnare till den stora finalen som fått representera Sverige i Eurovision Song Contest, år 2011 med Eric Saade och 2014 med Sanna Nielsen.

"Andra chansen" avgörs den 4 mars i Saab Arena, Linköping. Biljetterna släpps den 31 oktober.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 11 oktober 2016