Sveriges innovationsriksdag

Snart är det dags för Sveriges innovationsriksdag, denna gång i Linköping och Norrköping!

En glödlampa som lyser

 

Den 25-26 april samlas 400 personer till Sveriges Innovationsriksdag på Science Park Mjärdevi i Linköping och Norrköping Science Park. Under två dagar diskuteras frågor om bland annat digital transformation och morgondagens arbetssätt för öppen innovation.

Sveriges Innovationsriksdag är en nationell konferens som varje år hålls på någon av landets Science Parks. I år arrangeras konferensen på Science Park Mjärdevi och Norrköping Science Park. Konferensen tjuvstartar redan den 24 april när deltagarna får stifta bekantskap med smarta lösningar i Vallastaden eller lära sig mer om visualisering på Visualiseringscenter i Norrköping.

Stort intresse

– Vi ser att intresset från storföretagen för innovationsmiljöerna och startups är större än någonsin. Inkubatorer, science parks och institut har en viktig roll att fylla i samverkan med näringsliv, akademi och samhälle. Temat digital transformation och områdena corporate venturing och innovationsupphandling innebär att vi i en konkret diskussion kan utveckla policy och samverkan kring de möjligheter digitaliseringen skapar för Sverige, säger Lena Miranda, vd för Science Park Mjärdevi.

Kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S) hälsar välkommen till Innovationsriksdagen den 25 april.

– Det är spännande att få välkomna Sveriges Innovationsriksdag till Linköping. Här finns ett starkt innovationsklimat och flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering. Samtidigt låter vi innovativa lösning få ta plats när vi bygger framtidens Linköping, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Sjunde året

Det här är sjunde året i rad som Sveriges Innovationsriksdag arrangeras. Temat för årets Innovationsriksdag är Digital transformation. Öppningstalare är Darja Isaksson som är digital expert och ledamot i regeringens innovationsråd.

Arrangör av Sveriges Innovationsriksdag 2017 är Swedish Incubators & Science Parks. Lokala värdar är företagsinkubatorn LEAD tillsammans med Science Park Mjärdevi i Linköping den 25 april och Norrköping Science Park den 26 april. Linköpings kommun är strategisk samarbetspartner.

Hela programmet och mer information hittar du på innovationsriksdagens webbplats:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 12 april 2017