Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tre naturpärlor i vår

Att vara ute i naturen kan ge både härlig avkoppling och motion. Men vart ska man gå? Kommunekolog Torbjörn Blixt ger tips!

Kommunekolog Torbjörn Blixt

Kommunekolog Torbjörn Blixt

Tinnerö eklandskap

Bädd av vitsippor, Tinnerö.
Foto: Jan Gustafsson

– Det är svårt att inte nämna Tinnerö, säger Torbjörn.
– Det är ett stort, stadsnära område där det finns något för alla. Nu börjar det blomma och knopparna slår ut. Det är alltid trevligt att hålla sig kring vattnen i Tinnerö, omkring Rosenkällasjön, Fröberget och Frökärret. Det är väldigt fina områden där det bland annat finns fåglar att titta på. Nu när många fåglar kommer tillbaka blir det mycket liv och rörelse där.

Via länkarna nedan hittar du mer information och vägbeskrivning:

Svartåmynningens naturreservat


Regnbåge över Svartåmynningens naturreservat
Foto: Johan Molin

– Svartåmynningen ligger lite längre ut från staden men har mycket bra tillgänglighet. Det är en helt fantastisk sötvattenstrandäng. Rastande och häckande fåglar kommer dit nu, bland annat rödspoven som är en av våra kommunala ansvarsarter. Det är magiskt där så här års, säger Torbjörn.

Via länkarna nedan hittar du mer information och vägbeskrivning:

 Vallaskogen


Solbelyst barrskog, Vallaskogen
Foto: Ulrika Swärd

– Här går det att uppleva mer skog. Naturreservatet i Vallaskogen har utökats på senare tid och vi satsar på tillgänglighet och information för besökarna. Det finns en upplevelsestig som är rolig för barnen. Där kan man gå och höra trummande hackspettar och se rådjur och harar. Och under våren blir det fantastiska bäddar med vitsippor och blåsippor. Tussilagon kommer fram i de varmare, sydvända brynen.

Via länken nedan hittar du mer information och vägbeskrivning:


Följ med på naturguidningar!

Om du vill upptäcka mer av Linköpings natur kan du följa med på de naturguidningar som Linköpings kommun arrangerar tillsammans med föreningslivet. Under våren blir det allt från ormsafari och rödspovens dag till gökotta och fladdermussafari. Här hittar du hela programmet:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 19 april 2018