Årets trädgårdstävling avgjord

Härnebackens servicehus vann årets trädgårdstävling för servicehus och vårdbostäder. Prissumman är 25 000 kronor. På andraplats kom Gåsens vårdboende och på tredjeplats Brushanens vårdboende.

 

Det är femte året i rad som Linköpings kommun arrangerar en trädgårdstävling för servicehus och vårdbostäder. Fredagen den 9 september var det prisutdelning på det vinnande boendet. Äldrenämndens ordförande Mikael Sanfridson (S) var där och delade ut priset. 

Juryns motivering:

Första pris går till Härnebackens servicehus för att de med stort engagemang hos personal och boende har omvandlat enhetens tre små innergårdar, som tidigare inte lockade till utevistelse, till sociala mötesplatser. Enheten har tagit fram en flerårsplan för hur de ska skapa en aktivitetsträdgård. Enhetens ”årshjul” visar på en aktiv planering för att få med årstiderna och högtiderna i en föränderlig trädgård som kan nyttjas året om.

Den centrala innergården, den blåa, fick 2015 andrapris i trädgårdstävlingen och används vid enhetens fritidsaktiviteter så ofta vädret tillåter. Trädgården har utvecklats ytterligare med flera olika sittgrupper och har en stor variation av både blommande växter och köksväxter samt många dekorativa inslag i grönskan.

De två andra innergårdarna, den gröna och den röda, har under senaste året rustats upp med nymålade utemöbler och blommande växter i stora krukor. Där finns möjlighet för de boende till egna aktiviteter eller att sitta ner och koppla av i mindre eller större grupper.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 22 september 2016