Du kan göra skillnad!

Har du tid, engagemang och plats att ta emot ett barn eller ungdom som behöver trygghet och stöd? Linköpings kommun söker efter familjer som har livserfarenhet och vana med barn eller ungdomar för uppdrag som familjehem eller kontaktfamilj.

Kontaktfamiljer

Har ni utrymme, tid och engagemang? En kontaktfamilj ska vara en resurs för en familj som av olika skäl behöver avlastning eller stöd. Det innebär att barnet får komma till familjen och vistas där på dygnsbasis efter behov. Kontaktfamiljen ska erbjuda barnet en trygg miljö att vistas i. Andra viktiga uppgifter är att lyssna och finnas till. Ofta blir kontaktfamiljen en viktig del i nätverket för barnen och föräldrarna. Omfattningen på uppdraget kan exempelvis vara vistelse under helg varannan vecka, men även omfatta veckodagar.

Familjehem

Familjehemsföräldrar är inga superföräldrar och vi ställer få formella krav. Du kan vara gift, sambo eller ensamstående. Du kan bo på landet eller i en stad, i hus eller lägenhet. Du kan vara mellan 25 och 60 år gammal - det viktiga är att din ålder fungerar bra med barnets ålder. Det kan finnas barn i familjen sedan tidigare, men det är inget krav. Det vi söker är trygga och stabila vuxna människor med tid och tålamod. Familjer som kan älska, vårda och dela ett barn med dess föräldrar.

Vill du hjälpa till?

Eftersom barnen och ungdomarna kommer från Linköping vill vi att du inte bor alltför långt bort. Det är också viktigt att du inte bor trångt utan har ett rum över till ett placerat barn. Som familjehem eller kontaktfamilj erhåller man ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning. 

Om du har frågor eller vill veta mer om uppdragen är du välkommen att ta kontakt med oss. Du kan också göra en intresseanmälan till något av uppdragen direkt på webben.

Resursgruppen

Öppettider:
Receptionen är öppen vardagar 08.00-11.30 och 13.00-16.00 (sommartid till 15.00).

Telefon: 013-20 66 00

E-post: Skicka e-post till Resursgruppen

Postadress:
Socialförvaltningen
Box 356
581 03 Linköping

Besöksadress: Barnhemsgatan 2
Barnhemsgatan 2 på karta

Närmaste parkering finns i Akilles parkeringshus. Det finns två parkeringsplatser utanför receptionen för dig som är rörelsehindrad och har parkeringstillstånd för det.

Familjehemskonsulenter:
Torgny Nilsson, 013-20 62 30
Christina Jislind, 013-20 68 92

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 5 december 2016