Cykling utan ålder

"Cykling utan ålder" är ett projekt där frivilliga cyklister tar med äldre personer på en cykelutflykt. Med anpassade lastcyklar finns möjlighet till att uppleva Linköpings stad, natur och miljö.

”Cykling utan ålder” är en dansk förening och ett koncept, som innebär att personer inom kommunens äldre- och funktionshinderomsorg får möjlighet att komma ut på cykelutflykter, för att få frisk luft, se nya vyer och uppleva andra miljöer än de vardagliga.

Linköpings kommun har köpt tre cyklar. Cyklarna är rickshawliknande elcyklar med sufflett och benskydd. Varje cykel har plats för två passagerare. En cykel placeras på Åleryds, Hagalunds respektive Stiglötsgatans vårdbostäder. Övriga enheter som ligger i närheten kan använda cyklarna. Till en början är det personal och anhöriga som följer med på cykelutflykterna. 

Vill du hjälpa till?

Under våren 2017 drar vi igång på riktigt i Linköping. Då kan du som vill bli volontär ta med någon på en cykeltur. Det kommer att vara en kort utbildning för att du ska få tillgång till cyklarna och bokningssystemet. Anmäl ditt intresse till cyklingutanalder@linkoping.se redan nu så håller vi dig uppdaterad om när det närmar sig (du binder dig inte till något).

 

 

Cykling utan ålder

E-post: Skicka e-post till Cykling utan ålder

Postadress:
Omsorgskontoret
Box 356
581 03 Linköping

Kort webbadress:
http://www.linkoping.se/cyklingutanalder

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 12 september 2016