Cykling utan ålder

"Cykling utan ålder" är ett projekt där frivilliga cyklister tar med äldre personer på en cykelutflykt. Med anpassade lastcyklar finns möjlighet till att uppleva Linköpings stad, natur och miljö.

”Cykling utan ålder” är en dansk förening och ett koncept, som innebär att personer inom kommunens äldre- och funktionshinderomsorg får möjlighet att komma ut på cykelutflykter, för att få frisk luft, se nya vyer och uppleva andra miljöer än de vardagliga.

Linköpings kommun har köpt tre cyklar. Cyklarna är rickshawliknande elcyklar med sufflett och benskydd. Varje cykel har plats för två passagerare. En cykel placeras på Åleryds, Hagalunds respektive Stiglötsgatans vårdbostäder. Övriga enheter som ligger i närheten kan använda cyklarna. Till en början är det personal och anhöriga som följer med på cykelutflykterna. 

Vill du hjälpa till?

Välkommen på utbildning! Både personal och volontärer är välkomna (som kan vara anhöriga, representanter från föreningar eller enskilda personer som vill göra en insats). Alla behövs för att cyklarna ska komma i användning och ge våra äldre och funktionshindrade en möjlighet att få komma ut och njuta av en härlig upplevelse!

  • Dag och tid: Tisdag den 28 mars kl 13.00-17.00
  • Plats: Samlingssalen, Åleryds vårdboende, Ålerydsvägen 7

Under eftermiddagen får vi utbildning av Ole Kassow, Köpenhamn – grundare av konceptet Cykling utan ålder. På programmet har vi bland annat visning av dokumentärfilm om Cykling utan ålder och information och utbildning av bokningssystemet GO. Samt att vi ska få lära oss hur cyklarna fungerar. 

Du förbinder dig inte till något genom att delta i utbildningen, känner du efter provcyklingen att det här inte passar för dig så vill vi att du meddelar det till oss.

Anmäl ditt intresse till cyklingutanalder@linkoping.se. Om du inte kan delta just det här tillfället, men ändå är intresserad av att hjälpa till, så kan du skicka ett mail ändå. Så hör vi av oss när vi planerar in fler utbildningar.

 

Cykling utan ålder

E-post: Skicka e-post till Cykling utan ålder

Postadress:
Omsorgskontoret
Box 356
581 03 Linköping

Kort webbadress:
http://www.linkoping.se/cyklingutanalder

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 13 mars 2017