Andra uppdrag

Det finns flera frivilliga uppdrag i samhället. Här listar vi uppdrag från andra myndigheter såsom Region Östergötland och Kriminalvården.

Om du vill hjälpa en medmänniska finns flera frivilliga uppdrag i samhället att välja på. Det viktiga är att du hittar ett uppdrag som passar dig utifrån din livssituation.

Stödperson, Region Östergötland

Region Östergötland söker stödpersoner till personer som tvångsvårdas inom psykiatrin. En stödperson hjälper patienten i personliga frågor och är ett medmänskligt stöd. Det krävs ingen speciell utbildning, men det är viktigt att du har ett stort intresse och engagemang för andra människor. Kontakta patientnämnden i landstinget för mer information.

Lekmannaövervakare, Kriminalvården

Kriminalvården söker lekmannaövervakare som kan visa att det finns ett alternativ till en kriminell livsstil. Det är människor med ett socialt engagemang som finns till hands för en klient. För att bli övervakare behöver du inte någon särskild utbildning, men du ska ha ett genuint intresse för människor, ett sunt förnuft och uthållighet. Kontakta kriminalvården för mer information.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 5 april 2017