Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Välkommen till seminarium om integration bland barn och unga

Fredagen den 14 september får du som kommunanställd i Linköpings kommun eller någon annan kommun i länet chansen att bekanta dig med ett brett spektra av integrationsarbete som är riktat mot nyanlända barn och unga. Fokus ligger på mottagandet av ensamkommande barn.

Närbild på händer

 

Programmet genomförs den 14 september klockan 08.30-14.30 i Missionskyrkan i Linköping och riktar sig till boendepersonal, skolpersonal, elevhälsa, socialtjänst och arbetsmarknadsenheter i länets kommuner.

Detta kostnadsfria spridningsseminarium utgår från rapporten” Integrationsarbete i länet med fokus på ensamkommande unga”. Rapporten är finansierad av länsstyrelsen och syftar till att lyfta fram goda exempel på integrationsarbete i länet som bedrivs av kommuner, region eller idéburen sektor – eller alla dessa i förening.

Inspirerande verksamheter

Vid sidan av rapporten är syftet med dagen att ge en snabb inblick i ett smörgåsbord av inspirerande verksamheter och projekt på integrationsområdet för barn och unga i Östergötland.

Upplägget är att under 15 minuters-pass möta en uppsjö av integrationsverksamheter. Det handlar om verksamheter inom språkintroduktion, inom stödcentrum eller motsvarande, inom ideella sektorn och inom arbetsmarknadsenheter. Verksamheter för att ge vägar in i det svenska samhället.

Samla på dig tips och idéer för hur man kan arbeta med psykisk hälsa/ohälsa, språkträning, ökad sysselsättning och mycket annat denna spännande dag. Samtidigt kan du nätverka med aktörer inom och utom din kommun, och med region och ideell sektor. Vill du ha ett informationsbord och presentera din verksamhet i pauserna vill vi att du anger det i samband med anmälan.

Möt nyanlända

Förutom ny kunskap och inspiration får du också möta nyanlända och ensamkommande ungdomar genom sommaraktiviteten ”Ensamkommande ungdomars tidning” och genom IT-guiderna.

Med hopp om en givande dag!

Via länkarna nedan hittar du hela programmet och anmälningsformulär.
Observera att programmet håller på till klockan 14.30 (ett par timmar längre än vad som tidigare meddelats).

Sista anmälningsdag är fredag den 24 augusti. Kom ihåg att stämma av ditt deltagande med din chef.

Kontakta Johanna Palmstierna för mer information:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 15 juni 2018