Nya Kungsberget (Kungsbergsskolan)

En ny skola planeras i Tannefors, där Kungsbergsskolan nu ligger. Skolan ska bli ett nav för utbildning och lärande, idrott och kultur, upplevelser och stadsliv.

Det vinnande bidraget i arkitekttävlingen för Nya Kungsberget blev Laterna Magica av arkitektbyrån Arkitema.

Under våren har en arkitekttävling genomförts för den nya skolan som är tänkt att rymma cirka 1 800 elever i högstadiet och gymnasiet. Den 20 juni presenterades det vinnande förslaget: Laterna Magica av arkitektbyrån Arkitema.

Läs mer på projektsidan. 

Projektsida Nya Kungsberget

Det är Lejonfastigheter som arrangerat tävlingen, på uppdrag av Linköpings kommun.

Ur tävlingsdokumentet: "Nya Kungsberget, med placering vid Drottningtorget, får ett centralt läge i den växande innerstaden. Med utbildning, idrott och kultur i centrum, och i samverkan med olika publika aktiviteter, ska Nya Kungsberget bli en betydelsefull mötesplats för Linköpingsbor i olika åldrar. Kvarteret ska binda samman innerstaden med den nya stadsdelen Stångebro och Tannefors. Byggnaderna ska kännetecknas av öppenhet, tillgänglighet och trygghet. Nya Kungsberget ska erbjuda ett gott stöd för de pedagogiska verksamheterna och genom sin arkitektur sända signaler om vikten av kunskap och lärande. Kvarteret Nya Kungsberget ska stå länge och ska fungera väl för både nutida och framtida behov."

Läs mer via länkarna:

Här kan du läsa förutsättningarna för de tävlande arkitektkontoren

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 20 juni 2017