Nya Kungsberget (Kungsbergsskolan)

Nya Kungsberget – ett nav för utbildning och lärande, idrott och kultur, upplevelser
och stadsliv.

Just nu pågår en arkitekttävling om den nya skolan som ska rymma cirka 1 800 elever i högstadiet och gymnasiet. Juryn väntas fatta beslut under försommaren 2017. Det är Lejonfastigheter som arrangerar tävlingen, på uppdrag av Linköpings kommun.

På projektsidan kan du se de tävlande arkitektbidragen. Bidragen finns även att se digitalt på en skärm hos Medborgarkontor City.

Projektsida Nya Kungsberget

Ur tävlingsdokumentet: "Nya Kungsberget, med placering vid Drottningtorget, får ett centralt läge i den växande innerstaden. Med utbildning, idrott och kultur i centrum, och i samverkan med olika publika aktiviteter, ska Nya Kungsberget bli en betydelsefull mötesplats för Linköpingsbor i olika åldrar. Kvarteret ska binda samman innerstaden med den nya stadsdelen Stångebro och Tannefors. Byggnaderna ska kännetecknas av öppenhet, tillgänglighet och trygghet. Nya Kungsberget ska erbjuda ett gott stöd för de pedagogiska verksamheterna och genom sin arkitektur sända signaler om vikten av kunskap och lärande. Kvarteret Nya Kungsberget ska stå länge och ska fungera väl för både nutida och framtida behov."

Läs mer via länkarna:

Här kan du läsa förutsättningarna för de tävlande arkitektkontoren

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 22 maj 2017