Alltid medvind?! Testa elcykel i två veckor!

 

Elcyklen är ett bra alternativ till bilen. Även om du fortfarande måste trampa så har du alltid medvind. Du kan pendla till jobbet utan att bli svettig och du får draghjälp i uppförsbackar och när blåsten på östgötaslätten ligger på som värst.

Vissa har redan upptäckt fördelarna med denna typ av fordon, andra är nyfikna men har ännu inte testat. Eftersom en elcykel är en relativt stor investering så erbjuder kommunen vardagsbilister i utvalda staddelar att bli testresenärer under två veckor med syfte att få fler av dem att börja arbetspendla med cykel.

Här följer några citat från några av våra första testresenärer år 2014;

”Min fru var med och testade elcykeln tillsammans med mig och hon köpte en elcykel nästan direkt efter testperioden. Hon har åkt på sin cykel varje dag till jobbet från Tallboda till US. Vi är precis på väg att byta ut hennes batteri då det börjar bli lite dåligt”.

Emil, Tallboda

”Efter testperioden började jag använda min vanliga cykel till jobbet några gånger i veckan. Det fungerar bra då jag har duschmöjligheter på jobbet. Elcykeln blev en katalysator för "vanligt" cyklande”

Torbjörn, Malmslätt

Jag vill testa!  Hur gör jag?

Under 2017 sker RE:Smarta resan, vi besöker återigen boende/verksamma i Lambohov, Malmslätt och Tallboda för att ta reda på vad som hände sen. Genom att sprida goda exempel kan vi förhoppningsvis få ännu fler att vilja testa elcykel. Håll utkik efter mer information om detta.

Visste du att:

  • Att cykla fem kilometer tar cirka 15 minuter med elcykel.
  • I Linköpings finns cirka 55 mil gång- och cykelväg. 10 mil av de mest välanvända sopsaltas varje vinter.
  • 2015 ökade försäljningen av elcyklar med 70% i Sverige
  • Samhället sparar 1,50 kronor varje gång någon cyklar en kilometer och förlorar 1,40 varje gång någon kör en kilometer med bil
  • Linköpings kommun satsar 587kr/ invånare och år på cykelinfrastruktur och underhåll.
  • Målet är att andelen resor med cykel ska öka från dagens 24% till 40% år 2030
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 10 februari 2017