Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nominerade till Planpriset 2017

Det blev inget planpris för Linköpings kommun i år. Vi gratulerar Stockholm som vann med planprogrammet för Södra Skanstull.

Översiktsplan

 

Vid Arkitekturgalan igår, den 28 november, delades några av Sveriges finaste arkitekturpriser ut av Sveriges Arkitekter. Linköpings kommun var en av fyra nominerade i kategorin planpriset, för ”Utvecklingsplan för Linköpings innerstad”.

Tyvärr blev det inget pris för oss i år. Vi är dock stolta över att tillhöra de bästa samhällsplanerarna i landet och gratulerar Stockholm till vinsten med planprogrammet för ”Södra Skanstull”. Övriga nominerade var ”Detaljplan för Kolkajen, del av Norra Djurgårdsstaden” och ”Kunskapsstråket i Lund”.

Utvecklingsplan för Linköpings innerstad

Linköping ska få mer och bättre innerstad. Det är den vision som presenteras i utvecklingsplanen för innerstaden. Visionen grundar sig i att innerstadskvaliteterna har en avgörande betydelse för stadens attraktivitet, konkurrenskraft och hållbarhet. I dag bor drygt 20 000 personer i delar av Linköping som kan ses som Linköpings innerstad. Ambitionen är att 50 000 invånare i framtiden ska kunna bo med innerstadskvaliteter. För att det ska bli möjligt måste innerstaden växa och stadskärnan stärkas.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 29 november 2017