Kommunens behandling av personuppgifter

Med personuppgift avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet.

Personuppgiftslagen (1998:204) syftar till att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. I lagen anges när och hur personuppgifter får behandlas.

Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde. Personuppgiftsansvariga svarar för att behandling av personuppgifter sker enligt personuppgiftslagen och annan lagstiftning.

Det innebär bland annat att svara för att personuppgifter bara används för de ändamål som de lämnats för, att felaktiga och missvisande uppgifter rättas samt att information  om behandlingen lämnas.

Du har rätt att en gång per kalenderår få information om vilka personuppgifter om dig som behandlas av kommunens nämnder. Ansökan om att få sådan information ska vara skriftlig och undertecknad av den sökande. 
Ansökan skickas till Linköpings kommun, 581 81 Linköping.

Har du frågor?

Har du frågor kring kommunens hantering av personuppgifter ska du kontakta personuppgiftsansvarig. För kontaktinformation, se Kontakta oss. 

 

Offentlighetsprincipen

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Facebook

Kommunikationsavdelningen
Besöksadress: Storgatan 58
Postadress: Linköpings kommun
Kommunikationsavdelningen
Storgatan 58
581 81 Linköping
Telefon:
Telefontid:
Fax:
Öppettider:
Webbplats:
Kontakt:

Jag har en fråga och vill bli kontaktad:
* Obligatorisk uppgift
Välj en fil att bifoga i mailet: Ange en kontaktväg nedan * För- och efternamn *: Gatuadress: Postnummer: Postort: Telefonnummer inkl. riktnummer: E-post: (fylls e-postadressen i skickas en kopia av meddelandet till dig) Kommunens behandling av personuppgifter Kommunens behandling av personuppgifter
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.
Ange koden som visas på bilden ovan:*

Jag vill lämna förslag eller synpunkter:
* Obligatorisk uppgift
Välj en fil att bifoga i mailet: Du kan välja att vara anonym, men om du vill att vi kontaktar dig angående ditt förslag eller din synpunkt ber vi dig ange kontaktväg nedan. Namn: Gatuadress: Postnummer: Postort: Telefonnummer inkl. riktnummer: E-post: (fylls e-postadressen i skickas en kopia av meddelandet till dig) Kommunens behandling av personuppgifter Kommunens behandling av personuppgifter
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.
Ange koden som visas på bilden ovan:*

Jag har hittat fel på webbsidan:
* Obligatorisk uppgift
    Välj en fil att bifoga i mailet: Du kan välja att vara anonym, men om du vill att vi kontaktar dig angående felet ange kontaktinformation nedan. Namn: E-post: (fylls e-postadressen i skickas en kopia av meddelandet till dig) Kommunens behandling av personuppgifter Kommunens behandling av personuppgifter
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.
Ange koden som visas på bilden ovan:*
E-post
Hitta oss på Facebook

Facebook är ett verktyg för sociala nätverk. Med facebook når vi nya målgrupper med nyheter och aktiviteter. Medlemmar har möjlighet att kommentera och sprida informationen vidare.

På Facebook hittar du flera av kommunens verksamheter.

 

Linköpings kommun

Här kan du få tips och information om saker som är på gång i kommunen.


Anhörigcenter Linköping


Arbis Linköping

Arbis är en drogfri mötesplats för tjejer & killar 13-25 år där det kommer att vara olika kulturarrangemang och olika gruppverksamheter så som dans, teater med mera.

Läs vad som händer hos oss på vår Facebooksida.


Birgittaskolans vuxenutbildning


Fairtrade City Linköping

Linköping är sedan 2009 diplomerad som en Fairtrade City. Det är ett samarbete mellan Linköpings kommun och näringsliv och organisationer i Linköping. Här kan du få tips, idéer och inspiration om rättvis handel i allmänhet och arbetet och aktiviteter inom nätverket för Fairtrade City i synnerhet.


Friluftsmuseet Gamla Linköping

Friluftsmuseet Gamla Linköping ligger i Linköping, Östergötland. Upplev de historiska stadskvarteren, skogen och landsbygden, allt under en dag. Shoppa, fika och mys. Bli ett fan och få alla nyheter!


Föräldrastöd i Linköping

Föräldrastöd i Linköping ger dig information om vad som händer inom familjeprogrammen i Linköping, men också möjlighet att ge synpunkter på verksamheten och diskutera föräldrafrågor.


Hagdahlska huset - Seniorcenter

Seniorcenter Hagdahlska huset är finns på Platensgatan 2 i Linköping. Hit kan du komma för en pratstund över en kopp kaffe eller delta i aktiviteter. Verksamheten riktar sig till dig som är 65 år och äldre. På facebooksidan får du information om aktiviteter och kan delta i diskussioner.


Konsumentvägledningen Linköpings kommun

Den kommunala konsumentvägledningen ger opartisk rådgivning och information när det gäller frågor som gäller dig som konsument. Det kan till exempel handla om en vara du köpt eller ett avtal du har ingått. Rådgivningen är kostnadsfri och syftar i första hand att ge de rådsökande hjälp till självhjälp.

Via facebook-sidan kan du få information om aktuella konsumentfrågor, tycka till om konsumentföreteelser och ställa frågor.


LinköpingsBo2017


LinköpingsBo2017 är ett samhällsbyggnadsprojekt som ska resultera i en helt ny stadsdel. Det är också namnet på det bo- och samhällsexpo som går av stapeln när första etappen är klar.


Linköpings stadsbibliotek

Gilla oss på Facebook och ta del av vad som händer på bibblan! Här lyfter vi fram och tipsar om böcker, intressanta evenemang och mycket annat trevligt.


UEFA dam EM 2013


Ungdomsombuden Linköping

Linköpings kommun har två ungdomsombud. De jobbar som länken mellan politiker och unga. På deras facebook och blogg kan du läsa mer om deras arbete.


Ung Röst i Ryd

Detta är en facebookgrupp för alla som tycker att Ungdomar i Ryd (Linköping) och deras åsikter ska tas på allvar. Här kan du diskutera allt möjligt som rör dig som ungdom i Ryd. Kanske har du en ide´ som du vill göra verklighet av eller något du tycker borde förändras.

Besök Ung Röst i Ryds Facebookgrupp


Vintercyklisten Linköping

Vintercyklisten Linköpingär ett projektet, som ska öka och förbättra möjligheten att cykla även vintertid. Här kommer alla vintercyklister att berätta om sina resor och upplevelser. Välkommen du också!

 Besök Vintercyklisten Linköpings Facebookgrupp


Vinterljus Linköping

Vinterljus är en efterlängtad tradition som lyser upp Linköping under de mörkaste vintermånaderna. Arrangemanget pågår 17 november till 1 januari 2013. Följ oss gärna på facebook, twitter och instagram. På Vinterljus Facebooksida kan du både tycka till och läsa om vad som händer.

Ditt namn:

 

Mottagarens e-postadress:

 
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.

Ange koden som visas på bilden ovan:*


Tips för bästa utskrift

Använd "Spara och skriv ut lista" om du vill ha en enkel lista med kontaktuppgifter och grundfakta om de verksamheter som du valt att jämföra.

Linköpings kommun
581 81 Linköping
Telefon: 013-20 60 00
E-post: Kommunen
Innehållsfrågor: Infomaster
Tekniska frågor: Webmaster
Plusgiro: 9965-5
Bankgiro: 373-3946
Org.nr: 212000-0449