Kommunens behandling av personuppgifter

Med personuppgift avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet.

Personuppgiftslagen (1998:204) syftar till att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. I lagen anges när och hur personuppgifter får behandlas.

Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde. Personuppgiftsansvariga svarar för att behandling av personuppgifter sker enligt personuppgiftslagen och annan lagstiftning.

Det innebär bland annat att svara för att personuppgifter bara används för de ändamål som de lämnats för, att felaktiga och missvisande uppgifter rättas samt att information  om behandlingen lämnas.

Du har rätt att en gång per kalenderår få information om vilka personuppgifter om dig som behandlas av kommunens nämnder. Ansökan om att få sådan information ska vara skriftlig och undertecknad av den sökande. 
Ansökan skickas till Linköpings kommun, 581 81 Linköping.

Har du frågor?

Har du frågor kring kommunens hantering av personuppgifter ska du kontakta personuppgiftsansvarig. För kontaktinformation, se Kontakta oss. 

 

Offentlighetsprincipen

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Vad är delningslänkar?

Med hjälp av delningslänkarna som finns längst ned i mittspalten på alla sidor, kan du enkelt och lätt tipsa din vänner om information och material på linkoping.se.

De webbplatser du kan skicka till är Facebook, Twitter och Google m.fl.
Saknar du en webbplats kan du titta under plusset, där finns fler delningsmöjligheter.

För att dela med dig krävs det att du har ett konto hos dessa webbplatser.

» Start / Om kommunen / Nyheter / 2011 i backspegeln

2011 i backspegeln

2012-02-06

I Linköping innehöll 2011 allt från Melodifestival och vattenkrig till invigningar av ny friidrottsarena och nytt bad i Johannelund. Här är några av händelserna du har kunnat läsa om på linkoping.se!

Klartecken för ny fotbollsarena

I februari beslutade Linköpings kommun att ge klartecken för en ny fotbollsarena. Arenan ska stå klar i god tid inför fotbolls-EM för damer 2013, då Linköping är en av värdstäderna.
Här kan du läsa merLinköpings framtida fotbollsarena.
Bild: White Arkitekter

Östra länken på gång

I februari togs också det första spadtaget för Östra länken. Östra länken är en nybyggnad av riksväg 35 som blir en del i den yttre ringleden och dessutom en infart till Linköpings östra delar. Projektet beräknas stå klart hösten 2013. Östra länkens främsta syften är att förbättra framkomligheten, öka trafiksäkerheten och förbättra miljön.
Här kan du läsa mer

Melodifestivalen intog Linköping

Den 19 februari stod Linköping och Cloetta center som värd för den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. Eric Saade och The Playtones fick flest röster i Linköpingsomgången och gick direkt till final. Saade vann sedan även finalen i Stockholm.

Amerikanska ambassadens Road Show
på besök

Matthew Barzun, USA:s dåvarande ambassadör i Sverige, var en av flera ambassadörer som besökte Linköping under året. I mars satte Matthew Barzun och hans medarbetare upp en ”Embassy in a Box” i Passagen och inledde dagen med att steka pannkakor utanför konsthallen.
Här kan du läsa merMatthew Barzun, USA:s dåvarande ambassadör
i Sverige, på besök i Passagen.
Foto: Claes Lundkvist

Flygvapenmuseum bäst i Sverige 2011

Det nyligen ombyggda Flygvapenmuseum i Linköping tog hem en dubbelvinst i mars. Då utsågs museet till bästa museum i Sverige 2011 och prisades dessutom för årets bästa utställning 2010.
Läs mer här

Linköping återdiplomerat som Fairtrade City

Linköping blev en diplomerad Fairtrade City i maj 2009. Diplomeringen är dock färskvara, som städerna måste göra sig förtjänt av kontinuerligt. På Fairtrade Sveriges konferens i mars återdiplomerades Linköping som en Fairtrade City.
Här kan du läsa mer

Fairtradetårta. Foto: Åsa Carlberg

Mobila förskolor invigda

I april fick Linköping ett speciellt nytillskott inom barnomsorgen – två mobila förskolor vid namn Mulle Meck och Mattisborgen.
Läs mer här

 

Tillsammans med barn, föräldrar och personal invigde barn- och ungdomsnämndens ordförande Catharina Rosencrantz (M) premiärturen.
Foto: Claes Lundkvist 

Kungen gav stipendium till verksamhetschef i Linköpings kommun

Jeanette Mikkelsen, verksamhetschef inom Leanlinks äldreomsorg i Linköpings kommun, fick i april ta emot stipendium på 250 000 kronor för sitt arbete med att ”genom ett stöttande och lyssnande ledarskap få andra att växa”. Stipendiet delas ut av stiftelsen Ungt Ledarskap och överlämnades av Hans Majestät Konungen vid ett seminarium på slottet.
Läs mer här

Jeanette Mikkelsen, verksamhetschef
inom Leanlink äldreomsorg.
Foto: Ungt Ledarskap

Lansering av 3D-karta för felanmälan

Den som hittar ett hål i gatan, krossat glas eller klotter ska lätt kunna anmäla det till kommunen. Via en tredimensionell kartbild på webben kan Linköpingsborna sedan våren 2011 göra felanmälan dygnet runt.
Läs mer här

 

 3D-karta för felanmälan.

Politiker och tjänstemän träffade företagare

Flera av Linköpings politiker och tjänstemän begav sig i maj ut för att besöka företag i kommunen och över en fika diskutera näringslivsfrågor. Evenemanget, som kallas 100-dagen, är en av många aktiviteter som strävar mot ett näringslivsklimat i nationell toppklass.
Här kan du läsa mer

Elever från Berzeliusskolan Sverigemästare i matematik

I maj vann Berzeliusskolan 2011 års riksfinal i Pythagoras Quest i Malmö. Det är en tävling i matematik där 11 000 högstadieelever deltog. Det vinnande laget bestod av Simon Lindståhl (9b), Nils Lindblom (9b) och Sven Engstrand (8h) och de fick tillsammans dela på 15 000 kronor.
Läs mer här

Ny app med Linköpingsarkitektur

Under året började kommunen lansera appar för smarta mobiltelefoner. En app handlar om Linköpingsarkitektur. Med hjälp av den kan du lära dig mer om platser i stadsmiljön och skapa din egen arkitekturpromenad.
Här kan du läsa mer

App med Linköpingsarkitektur.

Vattenkrigsfestival lockade tusentals ungdomar

Med dj:s, tävlingar, underhållning och - inte minst - massor av vatten lockades tusentals ungdomar till Linköpings vattenkrigsfestival i juni.
Här kan du läsa mer

Blött värre på Vattenkrigsfestivalen!

Johannelund fick badlagun och bryggor

I juni invigdes det nya Johannelundsbadet. Badet erbjuder bland annat en badlagun, nya lättillgängliga bryggor, grillplats och utomhusdusch. Dags att börja längta till sommaren!
Här kan du läsa mer

 


 

Kommunalrådet Muharrem Demirok inviger. Badlagun i Johannelund.

Linköpings nya friidrottsarena invigd

I juni invigdes också Linköpings nya huvudarena för friidrott vid Campus Valla. Ett femtiotal inbjudna gäster och en intresserad allmänhet följde invigningsceremonin som bjöd på både 800-meterslopp och symbolisk stafett från Folkungavallen till den nya arenan.
Här kan du läsa mer

Linköpings nya friidrottsarena.
Bild: White Arkitekter

Första spadtaget för nya fotbollsarenan

I augusti togs det första spadtaget för den nya fotbollsarenan i Kallerstad. På plats fanns bland andra spelare från LFC och fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell. Byggnationen är planerad att vara färdig i november 2012, i god tid till damfotbolls-EM 2013 då Linköping är en av värdstäderna.
Läs mer härSpelare från LFC var med och tog de första spadtagen.
Foto: Thomas Sjöström

Äldredag med föreläsningar och underhållning

Den 1 september arrangerades 2011 års upplaga av Äldredagen, med underhållning, intressanta föreläsningar och flera olika utställare. Årets tema var "Må väl till kropp och själ - Oss människor emellan".

Charlotte Rohlin utsedd till EM-ambassadör

Charlotte Rohlin ansågs av många som fotbolls-VM:s bäste back när Sveriges damer förra sommaren tog brons. I oktober utsågs hon till Linköpings ambassadör inför damfotbolls-EM 2013. Hennes uppdrag innebär också att arbeta för staden som helhet.
– Mycket smickrande och jättekul att jag fick frågan. Det är självklart att ställa upp. Jag är född i Linköping och har bott här hela mitt liv. Jag förmedlar gärna och med stolthet allt det fina och positiva som finns med staden, säger Charlotte Rohlin.
Här kan du läsa mer

Johan Lundgren (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Charlotte
Rohlin, LFC och Paul Lindvall (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ny e-tjänst för att lämna medborgarförslag

Linköpings kommun har lanserat flera e-tjänster för att underlätta kontakten mellan medborgarna och kommunen. En av de e-tjänster som presenterades under året var möjligheten att lämna medborgarförslag på webben.
Här kan du läsa mer

Unga entreprenörer fyllde stadshuset

Som en del av innovations- och entreprenörskapsveckan ”Vecka 45” fylldes stadshusets fullmäktigesal med några av regionens mest entreprenöriella och kreativa gymnasieungdomar.
Läs mer här

Beslut om att placera LinköpingsBo 2016 i Västra Valla

I november beslutade Linköpings kommun att platsen för bo- och samhällsexpo LinköpingsBo2016 blir i Västra Valla, där en ny stadsdel byggs upp.
 – Utvecklingen av Västra Valla innebär att staden möter universitetet, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M).
Läs mer här

Linköpings nya stadsdel ska byggas i Västra Valla.
Foto: Shutterstock.com

Linköpings ekonomi får högsta betyg

Linköpings kommuns ekonomi pekades 2011 ut som de större städernas förebild i en granskning utförd av det oberoende företaget Svensk Kommunrating. Linköping fick högt betyg vid förra granskningen och har nu förbättrat sin finansiella ställning ytterligare.
Läs mer här

Kommunen tar över det civila flyget

Vid årets sista sammanträde beslutade kommunfullmäktige att godkänna ett nytt avtal för Linköping City Airport. Avtalet innebär att kommunen tar över ansvaret för den civila flygverksamheten.
Här kan du läsa mer


 

Ditt namn:

 

Mottagarens e-postadress:

 
Bild som visar en kod bestående av bokstäver och siffror. Koden måste anges för att du ska kunna gå vidare. Du kan lyssna på koden.

Ange koden som visas på bilden ovan:*


Tips för bästa utskrift

Använd "Spara och skriv ut lista" om du vill ha en enkel lista med kontaktuppgifter och grundfakta om de verksamheter som du valt att jämföra.

Linköpings kommun
Stadshuset, 581 81 Linköping
Telefon: 013-20 60 00
E-post: Kommunen
Innehållsfrågor: Infomaster
Tekniska frågor: Webmaster
Plusgiro: 9965-5
Bankgiro: 373-3946
Org.nr: 212000-0449