Filmtajm på bokbussen

Barn som ser på film på Bokbussen och äter popcorn.

 

Fritidsbarnen kastar av sig skorna på dörrmattan. Bakom det röda draperiet döljer sig inte längre den vanliga Bokbussen. Den Bokbuss dit barnen kommer en gång i månaden med skolan för att låna böcker. Idag har bussen förvandlats till en biosalong. På golvet ligger filtar och kuddar, pallar finns framställda och längst fram syns den vita filmduken.

Tidigare på morgonen kom bokbusspersonalen för att dra kablar, montera projektor, mörkläggningsgardiner och förstås – fixa det perfekta bioljudet!

Det ska erkännas, att få 15 fritidsbarn, som alla balanserar varsin mugg med popcorn i ena handen, att sätta sig ner och hitta den perfekta sittplatsen är inte det lättaste. Att dessutom se till så att alla ser ordentligt och få alla att bli tysta och stilla är inte alltid så lätt i en ganska trång bokbuss.

Till slut kan ändå filmen börja. Idag är det Tsatsiki, farsan och olivkriget som står på programmet. Efter några minuters obligatoriskt skruvande och småprat är alla inne i den fängslande och varma historien. Mysfaktorn är hög!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 20 mars 2017