Försäljning och information på gator och torg

För att anordna t.ex. ett bokbord med information/försäljning, en marknad, eller loppmarknad krävs ett polistillstånd för offentlig tillställning. För detta tar polisen, liksom kommunen, ut en administrativ avgift. Från kommunens sida är avgiften alltid halverad för föreningslivet.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens kundtjänst

Kontakta vår kundtjänst om du har frågor till något av förvaltningens kontor:

• Bygglovskontor
  • Kommunlantmäteri
  • Miljökontor
  • Plankontor
  • Stadsmiljökontor
Felanmälan? Använd gärna formuläret som du kommer till när du klickar på texten under rubriken Kontakt:.

Öppettider:
Måndag-fredag kl 8.00-17.00 (16.00 juni-aug)

Telefontid: Måndag-fredag kl 8.00-17.00 (16.00 juni-aug)

Postadress: Drottninggatan 45, 58181 Linköping

Besöksadress: Drottninggatan 45
Drottninggatan 45 på karta

Tillgänglighetsinformation Drottninggatan 45

Kontakt:
Kontakta Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens kundtjänst

Klicka på texten ovan för att öppna e-postformulär och registrera ärende/felanmälan.

Det bästa är att inledningsvis höra med Cityföreningen så att ert arrangemang inte krockar med något annat redan inplanerat. Innan ni ansöker om polistillstånd är det bra om ni hör av er till oss på kommunens kundtjänst så kan vi hjälpa till att informera och planera arrangemanget på bästa sätt. Polistillståndet söker du på polisens webbplats. Polisen skickar sedan vidare ansökan till kommunen för godkännande. Tänk på att sedan ta med dig tillståndet!

Marknad

Om du anordnar en marknad måste du ansöka om polistillstånd. Marknad räknas i första hand som en offentlig tillställning. Du behöver i regel även använda offentlig plats för marknaden, men du behöver inte ansöka om extra tillstånd för detta.

Torghandel

Om din förening önskar delta i torghandeln i Linköping måste ni först hyra en plats av kommunen. För att boka en plats tar ni kontakt med kommunens kundtjänst.

Läs mer om torghandel på sidan:

Loppmarknad

Även för en loppmarknad måste er förening ansöka om tillstånd för offentlig tillställning hos polisen.

Dörrförsäljning

Dörrförsäljning kräver inget tillstånd.

Senast uppdaterad den 31 oktober 2017