Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

JVP-Sommarlounge

JVP – Sommarlounge är en plats för dig som vill koppla av mitt i vardagsstressen! Torsdag-lördag 28-30 juni uppträder en rad olika musikakter från en livescen i Järnvägsparken. Kom och slappna av i en beachstol och låt tonerna vaga dig, självklart är det fri entré! Blir du hungrig så finns det flera foodtruck på plats. Välkommen!

Sommarlounge i Järnvägsparken 28-30 juni 2018

 

På scen

16:00-18:00 DJ Set - Sandra Granberg
Sandra Granberg är hus-DJ på Arbis i Norrköping och en av residenterna på Karateklubben. Hon blandar gärna stilar för att få igång bästa dansgolvet möjligt men har en förkärlek till de mer urbana rytmerna.

18:00-21:00 Blacka Musik - Take-Over 
Ni har väl hört talas om Skärblacka och Blacka Musiken’s hyllningskonsert till Bob Marley som pågår varje år? Sedan 1984 har de arrangerat konserter och satt Östergötland på Reggaekartan. Vi ser det som en självklarhet att de kommer och gästar oss med en take-over på JVP under torsdagen.

DJs:

DJ Jah, D selector in BlackaMuffin Soundsystem kör rootsreggae & dancehall. DJ Jah har spelat på Bob Marleys minneskonsert i Skärblacka ett antal år, Sunsplash Reggeafestival i Nyköping samt på olika nattklubbar mestadels runt Östergötland och Södermanland. Tillsammans med artister som, Eek-A-Mouse, Innercirkeln, Straika D, Ras Daniel, Slag från Hjärtat, Kalle Baah, Raskriket, Kiihjano, Kapten Röd, Baron Svart, Kung Kalabash.

Kickoutz & Wonderwize som kör Hardstyle & House music.

LIVE

Fredrik Johansson - är en vispunkare som ofta lirar i Skärblacka-bandet: Fredrik Johansson & Hundarna. Men ibland lirar Fredrik ensam med akustisk gitarr, med fördelen/nackdelen att mellansnacket förlängs med hästlängder. Musiken kan inte beskrivas enkelt men stilmässigt vandrar Fredriks musik någonstans mellan visor, punk, gubbrock och figurer vi får möta i texterna är allt som oftast: Lasse Lagom, Pär Misär och Ann-Sofie med flera. Håll i hatten kamrater eller som Fredrik själv brukar säga: ”Alla kan spela”! ”Huvudsaken är inte hur man låter utan att man låter”

Kevin Helgessson - KevinH är en ny och ung men scenvan reggaeröst som började sin resa med att medverka som bland annat gitarrist i olika reggaeband på Blacka Musik, exempelvis R.U.F.B, Chimney Rebels och Tasty Roots. På senare tid har han valt att gå sin egen väg och har hittills producerat och släppt två egenskrivna låtar, med många fler är på gång. KevinH har vid många tidigare tillfällen spelat gitarr i olika konstellationer på Bob Marleys minneskonsert som Blacka Musik arrangerar i maj varje år.

16:00-19:00 DJ Set - Byron Torres
Byron Torres är talangen som skakade om klubbkartan i Linköping med sin klubb Hevi Nais, där hip hop, dancehall, RnB och reggaeton fick stan att vibrera. Han har även rattat nöjesansvaret på flera krogar i stan. Med fingret ständigt på pulsen och en otroligt bred musikkatalog besitter han förmågan att få atmosfären att pulsera av glädje och eufori.

19:00-19:30 Det Är Kärlek 
Med fagott, bastrumma, fender Rhodes-piano, bluesgitarr och en massa sång har Det Är Kärlek turnerat i vardagsrum, på Cirkus i Stockholm och på Liseberg i Göteborg. Med nerv, humor och närvaro rakt i hjärtat. Det är Kärlek är humor på allvar. Soundet beskrivs bäst som "Astrid-Lindgren-visor på svenska för vuxna". Mys som sätter sig i psyket som ett behagligt varmt klister med bismak av själens obotliga ensamhet.

20:00-20:30 Dennis Forsberg

21:00-22:00 Stina Velocette 
När Stina Velocette inte turnerar som en del av Kapten Röd’s band gör hon urban musik på svenska. Våren 2017 släpptes Stinas solodebut-EP "Motljus" som blev hyllad av både recensenter och publik. I slutet av 2017 släpptes singeln "Ska det va såhär” som fick ett enormt genomslag. Låten skrev Stina inspirerad av alla berättelser som kvinnor delat med sig i och med #metoo - som en hyllning och kampsång till sina systrar. Just nu är Stina aktuell med singeln ”Tyckte jag såg dig” som är en duett med den maskerade rapparen Roffe Ruff. Musiken Stina gör som solo-artist doftar hiphop och RnB men hon har ett långt förflutet på reggae och dancehall-scenen med sin grupp Serengeti. Serengeti var aktiva under många år, släppte två album och spelade runtom i hela Europa, Sydafrika och Jamaica.

16:00-19:00 DJ Set - Mattias Grane a.k.a. Daddy Mango
Mattias Grane är en av Linköpings mest rutinerade djs med ett långt skimrande pärlhalsband av klubbar, events, bokningar och fester i stadens olika klubblokaler. Under aliaset Daddy Mango spelar han funk, soul, disco, house och hip hop som tar ansats i 70-talets rötter och landar i en funkig framtid.

19:00-19:30 Emelie Höijer

20:00-20:30 Agnes Matsdotter
Agnes Matsdotter har på kort tid gjort sig ett namn på den lokala popscenen med sin energi och skarpa låttexter och är just nu aktuell med den senaste singeln “Aldrig knarkat”. Med nyskapande produktioner som injicerats med tung bas och popharmonier gör hon något som vi aldrig hört förut men som vi ändå känner igen.

21:00-22:00 Partiet
Det satire politiska bandet Partiet är idag ett av Sveriges största reggae band och de bjuder självklart upp till dans under dessa valårstider. Bandet styrs av Partiledaren Fredrik Boltes och har under sin reggaekampanj gjort över 300 spelningar i elva länder. Alla är kallade till sammanträdet. På dagens agenda: ”Rootsreggae man kan dansa till.”

Foodtrucks

Torsdag & fredag

  • Linköping Döner Kebab
  • Sukaldari 
  • Vadstena Kafferosteri
  • Stafsäter Gårdsglass

Lördag

  • Linköping Döner Kebab 
  • Sukaldari
  • Vadstena Kafferosteri

Arrangemanget sker i samarbete med Sensus.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 1 juni 2018