Uthängt-Sissi Westerberg

Stora Torget, Linköping 7-23 oktober 2017

Finns det utrymme för något skirt, intimt och feminint i stadsrummet? En kontrast till de tunga och monumentala skulpturer som ofta kan ses på stadens torg?

Sissi Westerberg, klädlinor med överdimensionerade underkläder

Sissi Westerberg har skapat ett temporärt verk för flaggstängerna på Stora Torget i linköping. Verket består av klädlinor med överdimensionerade underkläder i skir, aprikosfärgad brudtyll som fästs mellan de fem flaggstängerna på torget. Plaggens sömmar tecknar sin form mot himmelen och böljar i vinden.

I vissa storstäder i Sydeuropa kan man se klädlinor hänga mellan husen på ett nästan dekorativt sätt, men detta är inte en vanlig syn i Sverige. Var går gränsen mellan det privata och det offentliga? Om flaggstänger är något av det mest officiella en stad har så är underkläder kanske något av det mest intima. I detta verk får det offentliga och privata mötas i en annorlunda flaggning som riktar sig speciellt till hälften av stadens invånare.

Senast uppdaterad den 11 oktober 2017