Smedstad Ridsportcenter vinnare av hållbarhetspris

Smedstad Ridsportcenter i Linköping får ta emot Lövsta Future Challenges hållbarhetspris 2017. Man får priset för sin satsning på en miljösmart anläggning och ett sätt att driva verksamheten där både hästarnas, människornas och naturens behov stått i fokus. Priset delas ut lördag 25 februari på Scandinavium i Göteborg. Kultur- och fritidsdirektör Karin Olanders och verksamhetsansvarig på Smedstad ridsportcenter Ulrika Eriksson kommer att ta emot priset som är ett hederspris, inga prispengar erhålles.

Smedstad våren 2016

Vi valde Smedstad Ridcenter eftersom de har ett väl sammanhållet hållbarhetstänk, med fokus både på miljö och social hållbarhet. Att se hur bra det kan bli när kommunen verkligen satsar och de som står för driften lägger ribban högt är inspirerande. Att man dessutom hittat samarbetesmöjligheter med Linköpings Universitet är också spännande., säger Alexandra Mörner, initiativtagare till Lövsta Future Challenge Jumping och den som lett juryn till Hållbarhetspriset i sitt arbete.

Lövsta Future Challenges hållbarhetspris delas ut för andra gången. Priset instiftades 2016 som en del i Lövsta Future Challenges miljöarbete, där en viktig del är att inspirera och sprida ringar på vattnet så att ridsporten som helhet tar klivet mot en mer hållbar framtid. Priset kan delas ut både till initiativ, organisationer, personer eller företag som bidrar till en positiv förändring mot en mer hållbar hästnäring.

Lövsta Stuteri är sponsorn bakom Lövsta Future Challenge

Senast uppdaterad den 2 mars 2017