Linköpings kommun nominerad till främsta idrottskommun

Linköpings kommun är nominerad till Sveriges främsta idrottskommun och Sveriges främsta elitidrottskommun 2017.

Det är elfte året i rad som tidningen Sport & Affärer utser årets främsta idrottskommuner. Till årets ranking är Linköpings kommun nominerad i två kategorier. Det gäller dels huvudpriset Sveriges främsta idrottskommun 2017 och dels specialpriset Sveriges främsta elitidrottskommun 2017.

– Vi har haft ett bra idrottsår i Linköping med flera lag som har gjort topplaceringar. Det är roligt att se att det uppmärksammas. Det tar lång tid att bygga en idrottsstad. Just nu kraftsamlar vi för att stärka grundförutsättningarna på bred front och i alla nivåer. Linköping har ett engagerat föreningsliv. De är viktiga spelare i en idrottsstad och ger värdefull input till det idrottspolitiska program som nu är under framtagande och där fokus ligger på att vara aktiv hela livet, säger Karin Olanders kultur- och fritidsdirektör i Linköpings kommun.

Totalt är 30 kommuner nominerade till främsta idrottskommun och 19 kommuner nominerade till främsta elitidrottskommun. Vinnarna presenteras under seminariet Professionell idrott i Jönköping den 2 oktober.

För ytterligare information kontakta kultur- och fritidsdirektör Karin Olanders, telefon 013-20 73 11.

Mer information om nomineringarna finns på Sport & Affärers webbplats:

Senast uppdaterad den 13 september 2017