Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: http://www.linkoping.se/kommun-och-politik/kommunens-organisation/krisorganisation/

Väggmålning på parkeringshuset Druvan

På en av väggarna på parkeringshuset Druvan påbörjas nu arbetet med en muralmålning av Alexandra Severinsson. Muralmålningen beräknas vara klar i slutet av maj.

Fasadmålning kommer att utföras av Göteborgskonstnären Alexandra Severinsson och sitta på väggen vid infarten till P-huset, på Nygatan. Motivet kommer i första hand att handla om bildskapandet i sig, ett formellt måleri där samspel mellan färg och form, yta och djup behandlas, möts och prövas.

Det är den urbana miljön som inspirerar Alexandra Severinsson. Det kan vara detaljer från arkitektur eller mönster och strukturer i gatumiljön. Ibland är de urbana detaljerna mer synliga i hennes bilder och hon kan kombinera figurativa element med mer abstrakt måleri. Där finns dock alltid ett samspel och/eller spänning mellan det mer strukturerade, exakta och mellan det mjuka, organiska i hennes bilder.

Målningen är ett samarbete mellan Sankt Kors och Linköping Offentlig Konst.

Senast uppdaterad den 14 maj 2018