Lärande för hållbar utveckling - LHU

 

Lust och engagemang – utbildning för en hållbar framtid

14-15 november 2017 – i Linköping

Nu har vi genomfört LHU-nätverkets nationella konferens med fokus på lärande för hållbar utveckling och Agenda 2030. Genom en utbildning för hållbar utveckling skapar vi lust att lära, engagerade och handlingskompetenta elever och barn, för en hållbar framtid.

Bildspel: From den 17 nov samlar vi alla bildspel, resultat från arbetsgruppernas diskussioner och annat som kan vara intressant från konferensen här nedanför. Vi lägger ut detta efterhand som det kommer in.

 

Fakta om konferensen:

Arrangör: Linköpings kommun i samarbete med det nationella LHU-nätverket, Universitets- och högskolerådets verksamhet Den Globala Skolan och SWEDESD.

Kostnad och anmälan: Konferensen är avgiftsfri. Middagen (vegetarisk) kvällen den 14 november faktureras 300 kr. Anmälan senast 27 oktober. Bindande anmälan. Avgift på 1 000 kr tas ut vid outnyttjad plats eller om avanmälan görs efter 15 oktober. Program, valbara pass och anmälningslänk finner ni nedan.

Aktivt deltagande: Vill ni fortsätta twittra om konferensen? #LHUskola

Kontakt: Har ni frågor? Kontakta Ann-Sofi Johansson, ann-sofi.johansson[at]linkoping.se, 013-20 74 46.

I filmen intill berättar förstelärarna på Tornhagsskolans F-6 hur de tillsammans med skolledning och sina kollegor arbetat för att bygga upp en samsyn óch ett gemensamt arbete med eleverna utifrån ett lärande för en hållbar utveckling. I fokus befinner sig elevernas intresse för en hållbar framtid och ett maximalt lärande och en undervisning som engagerar.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 17 november 2017