Grön Flagg Certifieringsverktyg

I Sverige ansvarar Håll Sverige Rent för Grön Flagg certifieringen. Grön Flagg är en internationell certifiering för förskolor och skolor och ett verktyg för att jobba handlingsinriktat med hållbar utveckling ur ett tydligt barn- och ungdomsperspektiv. I Sverige finns idag mer än 2500 skolor och förskolor som är anslutna till Grön Flagg.

Verktyg för ett hållbart arbete

Grön Flagg är ett sätt att få kontinuitet i lärande för hållbar utveckling och att jobba mot mål och riktlinjer i läroplaner. Utvecklingen sker både i den pedagogiska verksamheten men också genom en mer hållbar daglig drift av verksamheten. Verktyget bygger på barns och ungas delaktighet och ger förutsättningar för inflytande och skapar framtidstro. Grön Flagg visar också tydligt upp att er verksamhet bidrar till ett viktigt arbete mot en mer hållbar framtid.

Nyfiken på Grön Flagg och hur det går till?

Läs mer om Grön Flagg på länken nedan. Du kan även vända dig till Linköpings samordnare för Grön Flagg, Ann-Sofi Johansson, annboh[a]linkoping.se, 013 20 74 46.
Samodnaren kan stötta dig/er genom att bland annat svara på frågor, komma ut till skolan/förskolan för att informera och inspirera personalen gällande Grön Flagg, ordna fortbildning i Grön Flagg teman med mera.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 3 februari 2017