Miljöspanaruppdrag läsåret 2017/2018

Miljöspanaruppdraget läsåret 2017/2018 heter "Spana på matsvinnet!".Det har tagits fram i samarbete mellan Tekniska Verkens gröna påsen, Utbildningskontoret och Hållbarhets- och miljökommunkationskontoret. I augusti kommer det nya uppdraget att dyka upp här!

Ert uppdrag kommer att handla om att på olika kreativa sätt sänka matsvinnet i er klass/barngrupp eller på er skola/förskola. Det gäller att vara uppfinningsrik, men också att lära både sig och andra om matsvinn. Vilka är det som slänger mat? Var försvinner den mesta maten? Vilka effekter får matsvinn på naturen, ekonomin och på människor? Vad händer med gröna påsen som vi slänger matsvinnet i?

Uppdraget till er finns här nedanför, tillsammans med en lärarhandledning full med tips på gratis undervisningamterial ni kan använda i ert arbete. Nedan finns även anmälningslänken.

Ni är väl på utmaningen att påverka ert matsvinn? Kreativa och engagerade klasser och barngrupper är med och tävlar om trevliga vinster! Uppdraget passar liten som stor!

Varma hälsningar från Miljöspanarna!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 4 augusti 2017