Studiebesök och skolprogram

Nedan kan ni få tips om intressanta studiebesök och skolprogram för förskola och skola i Linköpings kommun och längre ner på sidan i Norrköpings kommun.

Flygvapenmuseet - erbjuder skolprogram från förskola till och med vuxenutbildning. Flygvapenmuseet har en bred kulturhistorisk inriktning vilket innebär att museets skolprogram berör såväl teknik och naturvetenskap som historia och samhällsvetenskap.Verksamheten lämpar sig särskilt bra för ämnesövergripande lärande. Kontakt: pedagogerna@flygvapenmuseum.se

Friluftsmuseet Gamla Linköping - har unika miljöer som kan användas som pedagogiska verktyg för upplevelse och lärande. Museets pedagogiska idé är att levandegöra vårt kulturarv. Här kan man antingen gå på fri hand, gå en visning eller ta del av de skolprogram som finns för åk F-6. 
Kontakt: anna.kufver-kulenovic@linkoping.se

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Fenomenmagasinet, Science center i Gamla Linköping - erbjuder spännande skolprogram från förskola till gymnasiet. Man kan be om att få ett skräddarsytt skolprogram eller välja bland de olika teman som finns: biologi, fysik, kemi, teknik och hälsa och livsstil. Kontakt: fenomenmagasinet@linkoping.se

Linköpings huvudbibliotek - här kan ni boka ett studiebesök eller gå på fri hand och ta del av alla de böcker som finns för alla åldrar. Kontakt: stadsbiblioteket@linkoping.se

Hemslöjden - erbjuder olika program i arbetet med Skapande skola. Programmet anpassas efter antal elever och ålder. Kontaktformulär.

Ateljé & Medieverkstad Passagen - erbjuder pedagogiska program för förskola – skola. Programmen som erbjuds utgår från aktuell utställning i konsthallen och kan anpassas efter gruppens ålder och förutsättningar. Kontakt: ateljepassagen@linkoping.se              

Östgötamuseet - erbjuder en bred pedagogisk verksamhet med program och visningar för alla åldrar, från förskola till och med vuxenutbildning. Kontaktlista.
 

Datamuseet, en del av Östgötamuseet - erbjuder både skolprogram och studiebesök. Mest lämpat för åk 4-9. Kontakt: elin.kusmin@datamuseet.se

Avloppsreningsverket Nykvarn (Tekniska Verken) - boka ett studiebesök och se vad som händer med avloppsvattnet, hur det renas och vad som får spolas ner i avloppet. På Tekniska Verkens sida kan ni också hitta en hel del intressant undervisningsmateriel. Kontakt: Sabina 013-20 90 11.

Gärstadverket (Tekniska Verken) - boka ett studiebesök på Gärstadverket och se vad som händer med vårt avfall. På Tekniska Verkens sida kan ni också hitta en hel del intressant undervisningsmateriel. Besöksförfrågan.

Nedan följer tips på studiebesök i Norrköping:

Visualiseringscenter – erbjuder studiebesök och skolprogram för åk 2, 5 och 8. Anpassar besök utifrån andra teman genom ett stort utbud av domfilmer och innehållet i de utställningar som finns. 

Arbetets museum – erbjuder visningar och skolprogram från förskola till och med gymnasiet. Visningar och workshops som förutsätter att elever och lärare har en dialog kring de ämnen som utställningarna berör.

Norrköpings konstmuseum – studiebesök och skolprogram, från förskola till gymnasiet. Ett brett utbud av visningar med olika teman.

Slottshagens reningsverkerbjuder studiebesök för åk 4-6.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 1 december 2016