Miljöspanarna

 

Som en del i arbetet mot ett hållbart Linköping arbetar vi med ett miljönätverk för unga som kallas för Miljöspanarna. Miljöspanarna har hittills samlat över 4000 barn.

Miljöspanarna är ett miljönätverk som riktar sig till barn och elever i förskola och grundskola, alla åldrar. Som Miljöspanare får ni på ett roligt och inspirerande sätt chansen att lära er mer om miljön. När ni går med i nätverket skriver ni under en miljöspanarlicens, där ni lovar att arbeta med några utvalda miljöåtgärder, som exempelvis att inte slänga skräp i naturen och att använda hela pappret när ni ritar och skriver.

Miljöspanaruppdrag

Varje läsår erbjuds alla som är miljöspanare att genomföra ett miljöspanaruppdrag. Uppdraget är alltid aktuellt och kopplat till Linköpings kommuns pågående miljöarbete.

Läsåret 16/17 handlar Miljöspanaruppdraget om mellanmålet. Vad äter ni till mellanmål? En banan? En smörgås? Finns det tillsatser i mellanmålet? Har det färdats långt? Vad äter de för mellanmål på andra ställen på jorden? Upptäck mer om det du äter!

Miljöspanarna genomförs i samarbete mellan Kompetens- och utvecklingscentrum på Utbildningsförvaltningen och Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Visst är ni med?

Anmäl er till Miljöspanarna och uppdraget här!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 26 oktober 2016