Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fastighetsägare

I samarbete med företaget Tunstall arbetar Linköpings kommun med att införa ett nytt arbetssätt inom hemtjänst och hemsjukvård. Det nya arbetssättet innefattar bland annat hantering av traditionella nycklar. Det nya arbetssättet ska öka den enskildes trygghet och förenkla hanteringen av konventionella nycklar.

En förstudie inom hemtjänsten har visat att det går att göra förbättringar i arbetsprocessen. Idag går en del av tiden inom hemtjänsten åt till att hantera traditionella nycklar i samband med hembesök. Det förekommer också att nycklar försvinner, alternativt loggas felaktigt.

Smarta telefoner istället för nycklar

Med hjälp av ny teknik kan förbättringar ske. I stället för vanliga nycklar ska personal använda smarta telefoner för att komma in i brukarnas hem. Det kräver att låsenheter monteras på insidan av brukarnas ytterdörr och i entréerna. En bra sak är att det inte syns på den enskildes ytterdörr, låsenheten är endast synlig från insidan. Med stöd av den nya tekniken kan den enskilde få snabbare hjälp vid behov, och hemtjänsten kan minimera hanteringen av nycklar.

Projekt MAIVOR

För att införa det nya arbetssättet har ett projekt påbörjats. Projektet benämns som MAIVOR, Mobilt arbetssätt inom vård och omsorg. Omsorgskontoret har genomfört en upphandling av IT-stöd för digital nyckelhantering och IT-stöd för tids- och insatsregistrering. Du som är fastighetsägare i Linköpings kommun kommer att blir kontaktad för att få ytterligare information om projekt MAIVOR. Om du vill veta mer eller har frågor om projekt MAIVOR, är du välkommen att ta kontakt med Helena Jonsson.

Helena Jonsson

Systemförvaltare, objektspecialist

Enheten för IT och eHälsa

Telefon:

013-20 58 33

E-post: helena.e.jonsson@linkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 2 januari 2017