Evastigen är en stor förskola som ligger centralt i Ljungsbro. Vi arbetar i åldersindelade grupper för att erbjuda optimala lärmiljöer där förskolan strävar mot maximalt lärande. Barnen får möjlighet att vara med och skapa framtidens förskola där fokus ligger på hållbar utveckling och IKT.
Innemiljö
Förskolans miljö präglas av inspirerat, lustfyllt och lärorikt material. Här på Evastigen finns många mötesplatser för kreativa processer, det finns bland annat ateljé, bygg och konstruktions verkstad, stort rörelserum och ljusateljé.
Utemiljö
Förskolan Evastigen har en härlig utemiljö med flera gårdar där barnen utmanas i bland annat bygg och konstruktion, odlingslådor och bärbuskar, motorikbana med balans och sittstockar. Möjligheten finns att använda närområdet så som skogen, biblioteket, Göta kanal på ett utforskande och lärorikt sätt.
Pedagoger
Här arbetar pedagoger som är engagerade, nyfikna och sätter barns utforskande och lärande i första hand. På Evastigen har pedagogerna en tro på barns vetgirighet och på barns kompetens.
Förskolan Fanjunkaregatan 122 består av ett stort arbetslag som arbetar tillsammans. Barnen är fördelade på två avdelningar i åldern 1-5 år.
Vi arbetar under detta läsår med fokus på språk och kulturell mångfald. Vår verksamhet bygger på att fånga upp barnens intressen och spinna vidare på det de tycker är intressant mot målen. Vi arbetar med att göra barnen delaktiga för att stimulera deras nyfikenhet och lärande. Kontakta oss gärna och boka in ett besök!
Introduktionen sker under en till två veckor. De första dagarna är korta och introduktionstiderna anpassas efter ert barns behov.
Under introduktionen är föräldern aktivt med i alla de rutiner som kännetecknar verksamheten på förskolan, vilket skapar trygghet för barnet och även för föräldern som ser hur rutinerna går till och hur vi bemöter alla barn.Vi kommer finnas bredvid men inte ta över er roll.
Syftet med detta är att inte för tidigt utnyttja barnets tillit då det verkar gå bra, utan vänta in barnet som först får lära känna förskolan tillsammans med er och oss som medforskare. Ni får under de första dagarna bekanta er med miljön och träffa introduktionsansvarig pedagog och de blivande kompisarna och de andra pedagogerna på förskolan.
Dagarna kan innehålla bl a lek, fruktstund/sång, gruppverksamhet/utelek, lunch och vila. Detta tillsammans med övriga barn, pedagoger samt er föräldrar. Introduktionen tar minst en vecka och den första veckan går det inte att kombinera den med att arbeta samtidigt.
Förskolan består av fyra avdelningar; Östra, Västra, Norra samt Södra som är den mindre byggnaden. Gården är gemensam för de båda husen. Förskolan har egen kokerska. Vi vill ge varje barn goda förutsättningar för ett livslångt lärande!
Språkutveckling
Vår förskola ligger i ett mångkulturellt område och därför lägger vi stor vikt vid barnens språkutveckling på såväl svenska som barnens modersmål. För att främja barnens språkutveckling använder vi oss av ett varierat material t.ex. flanosagor, ordbilder, sångpåsar samt rim och ramsor.
Barnens delaktighet och inflytande
Vi anser att alla barn är kompetenta och tycker det är viktigt att ta tillvara på varje barns åsikter och tankar, därför utgår vi från deras intressen, förmågor och förutsättningar i vår pedagogiska verksamhet.
Lära i leken
Barn lär genom lek och därför har leken en central roll hos oss. Vi pedagoger deltar aktivt i barnens lek för att stimulera och stödja deras utveckling. Genom att vara ständigt närvarande kan vi ta tillvara spontana lärtillfällen som uppkommer under dagen.
Pedagogiska miljöer
Vi vet att barn lär sig olika saker i olika miljöer. Vår innemiljö ska locka till utvecklande lek och lustfyllt lärande. Därför anpassar vi kontinuerligt lekmiljön utifrån barnens behov och intressen. Vi har en varierad utemiljö som erbjuder barnen många utmaningar och går ut varje dag. Vi ser också vikten av att låta våra barn utmanas av andra miljöer. Därför använder vi vår närmiljö och gör utflykter så ofta vi har möjlighet.
Samarbete
På Fogdegatan 60 arbetar vi pedagoger aktivt för att utveckla bra samarbete mellan avdelningarna. Vi skriver gemensamma mål för hela huset och vi för gemensamma diskussioner kring vår verksamhet samt barns utveckling och lärande.
Förskolan Fredriksbergsvägen 31 tillhör förskoleområdet Harvestad, Ekholmen, Blästad och ligger i södra Linköping. Området består av nio förskolor och leds av en rektor och tre biträdande rektorer.
I området finns ca 110 medarbetare som består förskollärare, barnskötare, förste förskollärare, specialpedagog, vaktmästare och administratör.
Förskolan har 2 avdelningar med plats för cirka 42 barn.
Fröken Floras Förskola är en fristående förskola där vi ger barnen ett varsamt förhållningssätt till miljön och kunskap om hållbar utveckling genom friluftsfrämjandets grundidé. Vi är pedagoger med bred kompetens som främjar barnens utveckling genom lek, lärande och omsorg. Vi behöver bara öppna den magiska grinden för att komma ut i vår inspirerande skolskog, där det finns ett vindskydd med grillplats. Vi har både ängar , hagar och den spännande Mulleskogen i vår närhet. Tillsammans med våra professionella pedagoger som har barnet i fokus, blir detta ett utmärkt underlag till vår utomhuspedagogiska profil. Välkommen till oss!
Förskolan arbetar mot visionen alla barn och vuxna ska få uttrycka sin tanke och åsikt. På T1:s förskolor blir detta verklighet.
Förskolan Duvslaget ligger i stadsmiljö på området T1. Vi har två avdelningar, Ugglan(yngre barn) och Höken(äldre barn). Vi har verksamhet mot gemnesamma mål och samarbetar mellan avdelningarna. De mål vi arbetar mot är språk och kulturell mångfald.
Verksamheten bygger på att barnen är delade i mindre grupper, detta för att alla barn ska bli sedda och känna trygghet och få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förusättningar. I vår närmiljö utnyttjar vi olika lekplatser, naturområden och våra förskolegårdar för att ett lärande ska ske mot våra mål.
Introduktion
Introduktionen sker under en till två veckor. De första dagarna är korta och introduktionstiderna anpassas efter ert barns behov. Under introduktionen är föräldern aktivt med i alla de rutiner som kännetecknar verksamheten på förskolan. Detta skapar trygghet för barnet och även för föräldern som ser hur rutinerna går till och hur vi bemöter alla barn. Vi kommer finnas bredvid men inte ta över er roll. Syftet med detta är att inte för tidigt utnyttja barnets tillit då det verkar gå bra, utan vänta in barnet som först får lära känna förskolan tillsammans med er och oss. Ni får under de första dagarna bekanta er med miljön och träffa introduktionsansvarig pedagog och de blivande kamraterna och de andra pedagogerna på förskolan. Dagarna kan innehålla bl a lek, fruktstund/sång, gruppverksamhet/utelek, lunch och vila. Detta sker tillsammans med övriga barn, pedagoger samt er föräldrar. Introduktionen tar minst en vecka och den första veckan går det inte att kombinera den med att arbeta samtidigt.
Förskolan Furubackavägen 2 ligger i Malmslätt och består av två avdelningar. Pusselbiten med barn i åldern 1-3 år och Sprattelgubben med barn i åldern 3-5 år.
I Malmslätts förskolor går trygghet, lekfullhet och lärande hand i hand och vi arbetar med läroplanen i fokus. Språk är vårt återkommande prioriterade målområde som genomsyrar all undervisning på förskolan. Barnens delaktighet ligger till grund för val av tema som förskolan arbetar i för att säkerställa att barnen under sina år på förskolan får möta alla läroplanens områden.
Malmslätts förskolor - Vi får varje barn att lyckas
Förskolan Fårhagsvägen 37 ligger i Malmslätt och är en liten förskola med en avdelning.
I Malmslätts förskolor går trygghet, lekfullhet och lärande hand i hand och vi arbetar med läroplanen i fokus. Språk är vårt återkommande prioriterade målområde som genomsyrar all undervisning på förskolan. Barnens delaktighet ligger till grund för val av tema som förskolan arbetar i för att säkerställa att barnen under sina år på förskolan får möta alla läroplanens områden.
Malmslätts förskolor - Vi får varje barn att lyckas
Förskolan Fårullsvägen 125 ligger i Malmslätt och består av två avdelningar. Gullvivan och Blåsippan. Båda avdelningarna har barn i åldern 1-5 år.
I Malmslätts förskolor går trygghet, lekfullhet och lärande hand i hand och vi arbetar med läroplanen i fokus. Språk är vårt återkommande prioriterade målområde som genomsyrar all undervisning på förskolan. Barnens delaktighet ligger till grund för val av tema som förskolan arbetar i för att säkerställa att barnen under sina år på förskolan får möta alla läroplanens områden.
Malmslätts förskolor - Vi får varje barn att lyckas
Välkommen till Förskolor Ekängen/Tallboda.
På Fönvindsvägen 12, förskolan Eken finns plats för 32 barn i åldrarna 1 - 5 år. Samarbetet mellan baserna är stort då det är viktigt för oss att alla barn och personal känner trygghet med varandra.
Vårt pedagogiska arbete grundar sig i Läroplan för förskolan, Lpfö -18. Läroplanen innehåller förskolans värdegrund och uppdrag, mål och riktlinjer.
#förvarjebarn
På alla våra förskolor arbetar vi projektinriktat utifrån barnens intresse och vi tror på det kompetenta barnet. Personalen är härvarande, vi undersöker och lär tillsammans med barnen. Fokus ligger på lärprocessen och ett lustfyllt lärande, inte på resultatet. Vi värnar om barnens integritet och trygghet och är lyhörda för vad barnen säger och känner, #förvarjebarn.
Vi strävar efter att barnens glädje, inflytande, lek och nyfikenhet ska genomsyra utbildningen och att detta synliggörs i de olika lärmiljöerna, både inne och ute. Vi nyttjar och utforskar vår närmiljö samt arbetar aktivt med hållbar utveckling.
Inom Förskolor Ekängen/Tallboda finns tillgång till förste förskollärare, specialpedagog och kvalitetskoordinator som stödjer oss i vårt arbete. Vi eftersträvar ett gott samarbete och delaktiga vårdnadshavare, bland annat genom föräldramöten och forum för samverkan.Introduktion
Förskolor Ekängen/Tallboda har föräldraaktiv introduktion. Föräldraaktiv introduktion tillåter barn och vårdnadshavare att i lugn och ro ta in det som händer på förskolan och skapa nya relationer, utan att behöva ta avsked av vårdnadshavare de tre-fyra första dagarna på förskolan.
Under introduktionen får vårdnadshavare en inblick och insyn i förskolans utbildning och blir delaktiga i den. De får även kontakt med andra barn, vårdnadshavare och personal.
Introduktionen beräknas ta cirka två veckor.