Näringslivsdagen 2020


Vy över Linköping i skymning
Var? Cupolen, Majgatan 4
När? 14 februari 2020, 08:00-13:00

Välkommen till en förmiddag fylld av dialog, kunskap och inspiration. Dagen vänder sig till företag, entreprenörer och andra aktörer som är viktiga för näringslivets utveckling i Linköping.

Det blir ett intressant och fullmatat program från scenen på temat - Platsen där du möter framtiden. Du får gott om tid att knyta nya kontakter och har möjlighet diskutera dina tankar kring Linköpings näringsliv med politiker och kommunens tjänstepersoner som finns på plats hela förmiddagen.

Tema: Platsen där du möter framtiden.

Ur programmet

Linköpings framtid

När framtidens talanger väljer var de vill bo och arbeta är vårt mål att de väljer Linköping. Platsen där morgondagens innovationer utvecklas, med ett av världens högst rankade universitet, en bred och intressant arbetsmarknad, en vacker stad i underbara omgivningar, med bra kommunikationer och där du kan utveckla ditt liv efter de idéer du har. Kvaliteter som gör vår stad till ett attraktivt val för dina framtida medarbetare när de väljer att flytta och hitta en plats där de kan stanna och förverkliga sina drömmar.

Därför har Linköpings kommun i drygt ett år jobbat med Linköpings platsvarumärke och även tagit fram ett nytt näringslivsprogram. Lyssna till hur kommunen tänker kring platsvarumärket och näringslivsutveckling, och hur vi tillsammans skapar en ännu attraktivare plats som fortsätter att växa och utvecklas i snabb takt.

Linköpings innovationer

I en smart stad används digitalisering, innovationer och data för att förenkla livsmiljön, värna om jordens resurser och skapa ett mer hållbart samhälle. Det är en formulering från Samhällsbarometern när Sveriges smartaste stad 2019 utsågs. Tack vare ett progressivt näringsliv som befinner sig i teknikens absoluta framkant och som bidrar till att den nya tidens hållbara innovationer och koncept uppstår, hittas Linköping högst upp på listan.

Möt några av alla de fantastiska företag som bidrar till att positionera Linköping som en av Sveriges smartaste städer, som ger Sverige internationell lyskraft, som lockar hit den där attraktiva talangbasen alla vill åt och som bidrar till de globala målen för hållbar innovativ utveckling.

Linköpings entreprenörer

Hur utvecklas ett innovationskraftigt näringsliv och vad är det? Vad är egentligen en banbrytande innovation? Och vad är det som får talangerna att stanna eller flytta till en plats?

För att en stad ska vara attraktiv, konkurrenskraftig och ha förutsättningar att erbjuda invånaren arbete och meningsfull sysselsättning, är det viktigt med kreativitet och idérikedom i en bredd av branscher. Entreprenörens mod att driva och prova sina idéer ger ofta samhället oväntade lösningar på viktiga utmaningar, i det storskaliga så väl som det lilla. Kanske handlar det om artificiell intelligens i självkörande fordon, hur du ökar din omsättning i en sviktande bransch eller faktiskt bara om att få människor att dansa på gatan till musik från hela världen. 

Hur gynnar vi och främjar entreprenörskap, innovationsmentalitet och företagsamhet i Linköping – för att skapa den där livsvänliga, moderna och inkluderande platsen alla vill vara en del av?

Information och anmälan

Arrangör: Linköpings kommun.
Datum: 14 februari, klockan 08:00 - 13:00.
Plats: Cupolen, Majgatan 4.
Anmälan: Läs mer och anmäl dig på Näringslivsdagens anmälningssida.