Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Lägenhet i city, villa eller lantlig idyll?


Vallastaden i solnedgång

Vill du kunna göra karriär på ett globalt företag – och bo i en villa på landet? Eller vill du kanske bo i en attraktiv takvåning i innerstaden, med det myllrande stadslivet runt knuten – och promenera till jobbet? Välkommen till Linköping. Här får du det bästa av flera världar.

Linköping växer och förändras varje dag med fler invånare, företag och nya spännande stadsdelar. Det finns en god service från offentliga sektorn med bra skolor, vård och omsorg. I stadskärnan finns vackra torg, med caféer och restauranger och ett stort utbud av butiker.

Linköping är staden för dig som uppskattar både närhet och möjligheter. Här får du närheten till både naturen och stadslivet, kulturen och mötesplatserna. Och jämfört med Sveriges allra största städer, vågar vi lova att du också kan bo bättre.

Kvadratmeterpriset för en villa i Linköping är lägre än i Sveriges storstadskommuner. Att pendlingsavstånden dessutom är kortare här gör inte saken sämre. Mer tid för allt det goda, helt enkelt. Det är livskvalitet, som vi ser det. Och vi tror du kommer hålla med.

Från lantlig idyll till citypuls på några minuter

Det är enkelt att pendla till och från Linköping. Runt Linköping finns det flera mindre orter med goda möjligheter att hitta just ditt drömboende – bara ett fåtal minuter från jobbet eller bion mitt i stan.

Restider från Linköping

Linköping – Norrköping 20 minuter med bil eller 30 minuter med tåg.
Linköping – Motala 40 minuter med bil eller tåg.
Linköping – Nyköping 1 timme och 10 minuter med bil eller tåg
Linköping – Jönköping 1 timme och 30 minuter med bil
Linköping – Stockholm 1 timme och 40 minuter med tåg
Linköping – Malmö 2 timmar och 50 minuter med tåg
Linköping – Amsterdam 1 timme och 40 minuter med flyg

Nya moderna bostadsområden

I Linköping är vi i full färd med att bygga nya stadsdelar och ett allt bredare utbud av boendemiljöer, skolor och andra mötesplatser. Du har säkert redan hört talas om Vallastaden, som väckte internationell uppmärksamhet i samband med Sveriges största bo- och samhällsbyggnadsexpo – Vallastaden 2017. Här gick vi från idé till inflyttning på bara fem år. Att hela 40 olika aktörer har byggt här gör att inget hus är det andra likt. Dessutom är det en ovanligt energieffektiv stadsdel.

Ett annat område som nu planeras och som ska börja byggas år 2020 är Djurgården, där det kommer bli hela 2 500 nya bostäder. Många av erfarenheterna från Vallastaden tas in här, som exempelvis attraktionskraften i den stora variationen av byggnader och ett tydligt fokus på kollektivtrafik, cyklister och gående.

Olika boendeformer

I Linköping kan du bo precis som du vill. Här finns ett stort och varierat utbud av både villor, bostadsrätter och hyresrätter. Något för alla, med andra ord, och vi vågar nog lova att du kan hitta din drömbostad. Vill du köpa ditt boende kan du dessutom glädja dig åt en generellt lägre prisnivå än i Sveriges allra största städer.