Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Östergötland är i centrum


Upplev natur med hjälp av cykeln

East Sweden är en expansiv kunskaps- och innovationsregion med en uppsjö av internationella företag, världsledande forskning och utbildning. Vill du göra karriär på ett internationellt bolag, bygga en innovativ startup från grunden, eller kanske vara en del i vår världsledande forskning? I East Sweden finns alla möjligheter.

East Sweden är ett varumärke som används för att profilera Östergötland och attrahera besökare, invånare och företag till regionen. Här befinner du dig ganska precis mitt emellan Sveriges två största städer, med halva Sveriges befolkning inom en radie av bara 20 mil.

I Östergötland utgör Linköping och Norrköping navet i näringslivsutvecklingen och här finns många av de fördelar som du inte får i storstadsregionerna. Här är det nära till allt, korta pendlingsavstånd och tillsammans har städerna unika förutsättningar med en glödhet arbetsmarknad.

East Sweden är dessutom en region med ett perfekt logistiskt läge, ur alla perspektiv egentligen – inte minst i dagens alltmer globaliserade värld. Möjligheterna att pendla, eller resa i jobbet, är dessutom optimala: här finns både tvåfilig motorväg, en av Sveriges mest trafikerade järnvägssträckor och två cityflygplatser som tar dig snabbt ut i världen.

Men allt är ju inte bara jobb. East Sweden handlar lika mycket om livskvalitet. Att kunna bo som man vill, där man vill, oavsett om du drömmer om en villa på landet, en lägenhet i stan eller ett litet hus i skärgårdsmiljö. Frågan är bara: vad väljer du?

Välkommen till East Sweden.

Nätverket East Sweden Business Region

Det sista du ska behöva göra när du vill växa som företag är att leta med ljus och lykta efter stöd från det offentliga. Vi tycker helt enkelt att du ska kunna få en samlad bild av den hjälp som finns att få. Därför finns nätverket East Sweden Business Region, ESBR.

East Sweden Business Region är ett samarbete mellan alla offentliga, regionala aktörer som arbetar med tillväxt på något sätt; det vill säga Region Östergötland, våra kommuner och företagsfrämjande organisationer. Inom East Sweden Business Region finns även en mindre grupp – Innovationskraftsgruppen. Här samlar vi innovationsmiljöerna, inkubatorn, ALMI, och därtill alla våra regionala styrkeområden och kluster.

Tillsammans arbetar vi för att underlätta vardagen för dig som företagare i regionen, för att främja fortsatt innovation och idéutveckling. Målet? Ett attraktivt, konkurrenskraftigt näringsliv – idag och i framtiden.