Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

I Linköping finns det alltid något att göra


Linköping är på många sätt ”den lilla storstaden”. Liten, som i nära till allt. Storstad, som i en rikedom av upplevelser och spännande miljöer. Här finns ett pulserande city, med utmärkt shopping, ett stort utbud av caféer och restauranger, Stångån som rinner genom city och den populära stadsparken Trädgårdsföreningen. Staden bjuder också på ett rikt kulturliv, med konst, teater och historia, samt stora idrottshändelser och konserter.

Vi skulle kunna prata hur länge som helst om allt vår stad kan erbjuda. Här finns allt det som präglar en modern storstad, med ett rikt och varierat utbud för såväl den shoppingintresserade som för barnfamiljen, friluftsmänniskan och dig som gärna dansar dig genom natten. Men det är ändå bara början.

Här finns också mer unika företeelser som du kanske inte hittar någon annanstans. Visste du till exempel att Linköping två gånger om året fylls av fantasifigurer från seriernas, filmens och TV-spelens värld? NärCon hålls nämligen här, Nordens största cosplayfestival, ett inkluderande och socialt event som lockar över 10 000 deltagare.

I Sveriges mest jämlika idrottskommun har vi damer och herrar på elitnivå. Det är ingen slump, utan bygger på ett långsiktigt samarbete mellan kommunen och föreningslivet. I Linköping finns Sveriges modernaste ridskola, det framgångsrika damfotbollslaget Linköping Fotboll Club (LFC) och Linköpings Hockeyklubb (LHC).

Vill du ha en aktiv fritid finns alla möjligheter med allt från höghöjdsbanor och golfbanor till arenaidrott och stora event. Du möts av ett varierat och rikt kulturliv i den kreativa stad som Linköping är.

Och så vill vi självklart tipsa om MakersLink – en unik öppen verkstad där man kan mötas för att utbyta idéer och jobba med egna eller gemensamma projekt.

Ja, det var lite om allt som finns att göra här i Linköping. På Visit Linköpings hemsida hittar du mycket mer. Vi ses där ute!