Företagsservice


Närbild på frisörbälte med tillhörande verktyg

Som företagare behöver du i många fall kontakta kommunen. Kanske behöver du tillstånd för verksamheten eller vill få koll på vilka regler som gäller. Men det kan vara svårt att veta vem eller vilka du ska kontakta, och i vilken ordning. Med Företagsservice gör vi det enkelt.

Företagsservice är din egen kontaktväg till kommunen, både för dig som redan driver företag i Linköping och för dig som vill etablera dig här. När du kontaktar oss med en frågeställning samordnar vi relevanta delar av kommunen och återkopplar ett samlat svar till dig. Du når alltså hela kommunen genom Företagsservice – enklare kan det inte bli. Vi tar också dina önskemål och synpunkter vidare och driver frågor internt för att ytterligare kunna förbättra kommunens service till näringslivet.

Söker du rådgivning kring affärsutveckling hänvisar vi till våra samarbetspartners, som till exempel NyföretagarCentrum, Almi och LEAD. Läs mer under Starta Företag.

Vi svarar på dina frågor

Hos Företagsservice kan du få svar på bland annat dessa frågor;

  • Jag är intresserad av att etablera mitt företag i Linköping. Hur ser förutsättningarna ut kring mark och lokaler?
  • Vilka tillstånd behöver jag för min verksamhet?
  • Jag vill omvandla mitt café till en restaurang. Behöver jag andra tillstånd då och gäller andra regler i lokalen?
  • Jag vill nätverka med andra företagare, var hittar jag kommande evenemang?

Kontakt

Du är varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor. Vi har öppet måndag - torsdag klockan 09 - 15. Lunchstängt mellan klockan 12-13. 

Telefon: 013-20 61 00
E-post: foretagsservice@linkoping.se