Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Lediga lokaler och mark


Man arbetar vid sin dator i en häftig lokal.

I Linköping finns det olika alternativ för din lokalisering. Vad som passar dig bäst beror naturligtvis på din bransch, dina kunder och var du har dina samarbetspartners. Kanske vill du hitta en lokal i ett specifikt företagsområde, där det finns fler i samma bransch? Eller letar du efter ett flexibelt och socialt alternativ som ett co-working space? En sak är säker: här finns något för alla.

I Linköping finns det flera olika företagsmiljöer – vissa med inriktning mot särskilda branscher och andra med en stor variation av verksamheter. I Mjärdevi till exempel hittar du många högteknologiska företag, medan Vreta Kluster är inriktat på gröna näringar. Undrar du vilket område som skulle kunna passa dig och ditt företag? Läs då gärna mer om områdena på Linköpings kommuns ordinarie webbplats, eller hör av dig till Företagsservice så berättar vi mer.

I Lokal- och markdatabasen på Linköpings kommuns ordinarie webbplats kan du ta en titt på vad som finns ledigt just nu.

Co-working, inkubator och kluster

I Linköping finns det flera så kallade coworking spaces / kontorshotell. Fördelarna är många, inte minst för nystartade företag. Kostnaden är ofta lägre och du slipper binda upp dig i långa hyreskontrakt. Du har dessutom utmärkta möjligheter att nätverka och utbyta kunskaper och idéer med andra företag, och du får tillgång till en kreativ och fungerande arbetsmiljö där all infrastruktur redan finns på plats. Kort sagt: frihet och flexibilitet, och utmärkta möjligheter till samarbete. Inte undra på att det blivit så populärt.

I Linköping finns även ett flertal kluster, alltså fysiska miljöer där företag inom en specifik bransch kan verka tillsammans. I ett kluster får du inte bara nära utbyte med företag i samma bransch. Klustret kan även innehålla inkubatormöjligheter och stöd kring marknadsföring, hjälp med ansökningar till EU-medel och, inte minst, en stark koppling till forskning och utveckling. Klustren har ofta en bred förankring och nätverk till regionala och nationella aktörer och övriga stödsystem. I Linköping finns kluster inom exempelvis flygteknik, miljöteknik och gröna näringar.