Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Starta i Linköping


Kvinna som graverar en ring

Det finns många fördelar med att starta företag. Du bygger något eget från grunden, disponerar din tid själv och arbetar mot dina egna mål. Men det finns också mycket att hålla reda på inför starten. Är du redo att förverkliga din dröm? Läs då vidare, för nu ska vi berätta hur du kommer igång.

Det ska vara enkelt att starta eget företag i Linköping. Som företag eller blivande företagare har du därför en egen kontaktväg till kommunen – Företagsservice. Företagsservice samordnar kommunen internt och håller i kontakten med dig, så att du snabbt och enkelt får svar på dina frågor. Här kan du till exempel få guidning kring vilka tillstånd och regler som gäller för din verksamhet, eller få information om de olika lokaliseringsmöjligheter som finns för just ditt företag.

För att skapa bästa tänkbara förutsättningarna för dig som vill starta företag samarbetar vi också med – och finansierar – andra aktörer som hjälper privatpersoner att starta eget. Hos dem kan du få både coaching och hjälp med affärsplanen, nätverkande eller finansiering. Och det bästa av allt? Är du osäker på vart du ska vända dig kan du alltid kontakta kommunens Företagsservice, vi guidar dig vidare.

En första kontakt när du vill starta företag

En av de aktörer kommunen finansierar är NyföretagarCentrum Linköping. Hör gärna av dig till dem när du vill starta företag – det är ett bra första steg. Hos NyföretagarCentrum kan du till exempel bolla din idé och få hjälp med att skriva en affärsplan. Det är både kostnadsfritt och, naturligtvis, helt konfidentiellt.

Kunskap och inspiration

I vår Näringslivskalender samlar vi evenemang som kan vara av intresse för dig som driver företag – eller är på väg att starta. Här hittar du både aktuella evenemang från oss på Linköpings kommun och intressanta evenemang från andra aktörer. Ta en titt redan nu!