Hoppa till huvudinnehåll

Gymnasieval till Berzans gymnasiesärskola 2023

Här kan du som ska välja gymnasiesärskola i februari hitta information om de program som erbjuds på Berzeliusskolan, viktiga datum och hur du kommer i kontakt med oss.

På Berzeliusskolan kan du välja mellan två nationella program, Estetiska verksamheter eller Samhälle, natur och språk. De nationella programmen syftar till att  förbereda eleverna för yrkesverksamhet och/eller fortsatta studier. På Berzeliusskolan finns också möjlighet att läsa Individuella programmet för en utbildning anpassad efter dina förutsättningar och behov. 

Våra program

På Berzeliusskolan erbjuder vi två fyraåriga nationella program, Estetisk verksamhet och Samhälle, natur och språk. Estetisk verksamhet passar dig som är intresserad av till exempel musik, bild eller teater. På programmet Samhälle, natur och språk ligger fokus på samspelet mellan människa och natur, miljöfrågor och hållbar utveckling. Språk och kommunikation är också en viktig del i utbildningen, liksom kurser som medieproduktion och digital kompetens.

Här finns också möjlighet att läsa individuella programmet där vi anpassar utbildningen efter dina behov och förmågor.

Besök oss

Berzelius gymnasiesärskolan finns med på Gymnasiesärskolemässan i Fontänens föreningslokaler på Västra vägen 32, torsdag den 10 november klockan 17:00-19:00.

Öppet hus 22 november

Tisdagen den 22 november klockan 18:00-19:30 välkomnar vi dig som ska börja gymnasisärskolan i höst och som är nyfiken på Berzeliusskolan. Du får möjlighet att ställa frågor till elever och lärare, se våra lokaler och lära dig mer om våra program och vår verksamhet.

Besökskväll 2 februari

Torsdag den 2 februari 2023 klockan 17:00-19:00 har du möjlighet att komma hit på vår Besökskväll. Då visar vi skolans lokaler och informerar om kursinnehåll, ämnen och ämnesområden. Personal finns på plats för att informera om våra olika verksamheter och svara på frågor.

Vår entré finns mot Linggatan och vi möter upp där. Vi ser fram emot att träffa er elever, vårdnadshavare och andra som har intresse av att ta del av information om vår skola.

Viktiga datum

Datum Händelse
10 november Gymnasiesärskolemässa på Fontänen
22 november Öppet hus på Berzeliusskolan
2 februari Besökskväll på Berzeliusskolan

Kontakt

Mimmi Lundin

Rektor för gymnasiesärskolan
Telefon: 013 - 20 74 10

Pia Aztor

Biträdande rektor för gymnasiesärskolan
Telefon: 013 - 26 21 46

Agneta Skagerstedt

Programansvarig Individuellt program
Telefon: 0730 - 96 75 31

Mer information om gymnasiesärskolan

Senast uppdaterad den 30 maj 2023