Hoppa till huvudinnehåll

Om Berzelius anpassade gymnasieskola

På Berzelius anpassade gymnasieskola går cirka 70 elever. Vi erbjuder Individuella programmet samt två nationella program, Estetiska verksamheter samt Samhälle, natur och språk.

Berzeliusskolans entré till gymnasiesärskolan

Anpassade gymnasieskolans entré

Skolan är centralt belägen i Linköping och har gångavstånd till mycket av samhällets utbud. Idag är ca 70 elever inskrivna på våra tre program. Här arbetar olika yrkeskategorier tillsammans för att ge våra elever en trygg och utvecklande skoldag. Vi vill stimulera till social gemenskap. Vi vill utveckla din förmåga att självständigt och tillsammans med andra tillägna dig, samt fördjupa och tillämpa, dina kunskaper.

På Berzeliusskolan arbetar vi tematiskt och ämnesövergripande – både praktiskt och teoretiskt. Utbildningen är flexibel och ger dig möjlighet att utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta rektor Mimmi Lundin.
Eller varför inte komma hit och hälsa på?
Väl mött! 

Mimmi Lundin 
Rektor för Berzelius anpassade gymnasieskola

Om Berzeliusskolan

Skolan ligger centralt i Linköping, i stadsdelen Vasastaden, på bekvämt gångavstånd från tåg och bussar vid Resecentrum. Här jobbar vi med trivsel och meningsfullhet och strävar efter en avspänd atmosfär som välkomnar alla. Det betyder att vi har tydliga regler, handlingsplaner och en väl utbyggd elevvård vars syfte är att skapa en trygg miljö för elever och vuxna. Självklart finns ett välutrustat och bemannat skolbibliotek. Sist men inte minst finns en välutbildad, engagerad och erfaren personal som ser till att du kommer att trivas och att dina år på Berzeliusskolan blir så meningsfulla som möjligt.

Berzeliusskolans gymnasium

Berzeliusskolans gymnasium är sedan länge förknippad med utbildningar inom naturvetenskap och teknik. Här finns också introduktionsprogrammet med inriktning mot språkintroduktion och individuellt alternativ. Berzeliusskolan erbjuder ett fjärde år på teknikprogrammet inom informations- och medieteknik med utgång mot nätverksteknik. Det leder fram till en gymnasieingenjörsexamen. Naturvetenskapliga programmet erbjuder spetsutbildning med inriktning matematik.

Grundskolan årskurs 7-9

Utöver den vanliga grundskoleutbildningen för årskurs 7-9 erbjuder vi idrottsprofil för dig som är intresserad av idrott ur ett brett perspektiv. Vi har också en spetsutbildning inom matematik och naturvetenskapliga ämnen där eleverna läser in matematikkurserna i ett högre tempo för att sedan läsa gymnasiekursen Matematik 1c under vårterminen i årskurs 9. Här finns också IVAS för elever med Autismspektrumdiagnos. IVAS-klasserna är små och klassrum och undervisning anpassad efter elevernas behov.

Senast uppdaterad den 30 maj 2023