Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om förskolan

 

Förskolan Nalle Puh har 25 barn i åldrarna 1-5 år. Barnen är indelade i åldersanpassade grupper större delen av dagen. Vår verksamhet grundar sig utifrån läroplanens mål där vi kontinuerligt utvecklar verksamheten efter barnens behov och intresse. I förskolans närmiljö finns tillgång till bibliotek och museum samt närliggande lekområden. 

Trygghet för barn och föräldrar är en viktig del i verksamheten för att utveckla barnens lust och nyfikenhet för ett fortsatt lärande. Vi strävar efter att alla barnen ges lika möjlighet oavsett kön eller bakgrund.

Vi lägger stort fokus på den språkliga utvecklingen samtidigt som vi arbetar med matematik, naturkunskap och teknik.

Varmt välkommen att kontakta oss på tel 013 - 20 58 60 för ett besök.

Introduktion

Introduktionen sker under en till två veckor. De första dagarna är korta och introduktionstiderna anpassas efter ert barns behov. Under introduktionen är föräldern aktivt med i alla de rutiner som kännetecknar verksamheten på förskolan, vilket skapar trygghet för barnet och även för föräldern som ser hur rutinerna går till och hur vi bemöter alla barn. Vi kommer finnas bredvid men inte ta över er roll. Syftet med detta är att inte för tidigt utnyttja barnets tillit då det verkar gå bra, utan vänta in barnet som först får lära känna förskolan tillsammans med er och oss som medforskare. Ni får under de första dagarna bekanta er med miljön och träffa introduktionsansvarig pedagog och de blivande kompisarna och de andra pedagogerna på förskolan. Dagarna kan innehålla bl a lek, fruktstund/sång, gruppverksamhet/utelek, lunch och vila. Detta tillsammans med övriga barn, pedagoger samt er föräldrar. Introduktionen tar minst en vecka och den första veckan går det inte att kombinera den med att arbeta samtidigt.

Banérgatan 10

Till e-postformulär för Banérgatan 10

E-post: forskoleomraden@linkoping.se

Telefon: 013-20 58 60

Besöksadress: Banérgatan 10 (se karta)

Postadress: Förskolan Banérgatan 10
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/fskbanergatan10 http://www.linkoping.se/fskbanergatan10

Rektor: Charlotta Foucard
Telefon: 013-26 34 90

Rektor biträdande: Lena Olofsson
Telefon: 013-29 46 85

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 7 februari 2018