Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om förskolan

Välkommen till Förskolan Adjunkten! Här arbetar vi mot vår vision:

Förskolan Adjunkten

 

Förskolan Adjunkten är en central belägen förskola med gångavstånd till både statsbiblioteket och till en mindre statsskog, Lektorshagen. Förskolan öppnades 2014 med nya fräscha lokaler uppdelat på två våningar, entréplan (avd 1 och 2) och plan ett (avd 3 och 4) där de yngre repsktive äldre barnen har sin verksamhet. På förskolan finns flera stora härliga ateljéer och vattenrum där det ges måga tillfällen för utveckling och lärande. Verksamhet sker även utomhus på förskolans två stora utegårdar som är belägna i anslutning till förskolans lokaler. Alla barn intar lunch och mellanmål vid olika tider i förskolans gemansamma matsal som finns på entréplan.

Förskolan Adjunkten tillhör området T1/ Vasastaden som arbetar med ett gemensamt tema "Språk och kulturell mångfald". Pedagogerna på förskolan dokumenterar barns lärprocesser kontinuerligt och utvecklar verksamhetens kvalitet systematiskt.

Välkommen att boka ett besök hos oss sista fredagen i varje månad under terminstid, 

entrèplan 013-206566, plan1 013-206953

 

Introduktion

Introduktionen sker under en till två veckor. De första dagarna är korta och introduktionstiderna anpassas efter ert barns behov. Under introduktionen är föräldern aktivt med i alla de rutiner som kännetecknar verksamheten på förskolan, vilket skapar trygghet för barnet och även för föräldern som ser hur rutinerna går till och hur vi bemöter alla barn. Vi kommer finnas bredvid men inte ta över er roll. Syftet med detta är att inte för tidigt utnyttja barnets tillit då det verkar gå bra, utan vänta in barnet som först får lära känna förskolan tillsammans med er och oss. Ni får under de första dagarna bekanta er med miljön och träffa introduktionsansvarig pedagog och de blivande kompisarna och de andra pedagogerna på förskolan. Dagarna kan innehålla bl a lek, fruktstund/sång, gruppverksamhet/utelek, lunch och vila. Detta tillsammans med övriga barn, pedagoger samt er föräldrar. Introduktionen tar minst en vecka och den första veckan går det inte att kombinera den med att arbeta samtidigt.

Brunnsgatan 10

Till e-postformulär för Brunnsgatan 10

E-post: forskoleomraden@linkoping.se

Telefon: 013-20 65 66

Besöksadress: Brunnsgatan 10 (se karta)

Postadress: Förskolan Brunnsgatan 10
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/fskbrunnsgatan10 http://www.linkoping.se/fskbrunnsgatan10

Rektor: Charlotta Foucard
Telefon: 013-26 34 90

Rektor biträdande: Lena Olofsson
Telefon: 013-29 46 85

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 14 augusti 2019