Om förskolan

Sår frö

 

Välkommen till förskolan Paletten! 

Förskolan ligger i centrum av Ryd Mårtorpsgatan 35.

På Paletten finns tre avdelningar:

Gul         1-3 år                       013-206092
Grön       1-3 år                       013-263217
Blå          4-5 år                       013-208445

Pedagogisk inriktning

Vår verksamhet bygger på förskolans läroplan och inspireras av Reggio Emilias filosofi. Vi ser ett barn med hundra språk, det vill säga många sätt att uttrycka sig på. Vårt grundläggande förhållningssätt är att stimulera barns nyfikenhet och upptäckarglädje. Vi har en stark tilltro till det kompetenta barnet och ser barnet som huvudaktör i sitt eget lärande.

Pedagogisk lärmiljö                                                 

Vi vill att barnen ska mötas av en trygg miljö som möjliggör utveckling av deras olika kompetenser. Med utgångspunkt i detta arbetar vi ständigt med att förändra och utveckla vår miljö, både inomhus och utomhus. Vi skapar många olika mötesplatser som bjuder in till kommunikation, relation och samarbete.

Projektinriktat arbetssätt

Vi arbetar projektinriktat, just nu jobbar Ryds förskolor med projektet "Hur skapar vi hållbara relationer tillsammans". Genom att ta reda på barnens intressen och tidigare erfarenheter skapar vi förutsättningar för barns utforskande och undersökande där de under en längre tid kan sätta sig in i relation till något.

Pedagogisk dokumentation

Dokumentation och reflektion ger oss möjligheter att upptäcka vilka lärandeprocesser barnen är inne i och därmed synliggöra dem för barn, pedagoger och föräldrar.

Förskolan och hem

För oss är det viktigt att föräldrarna vet vad som händer i förskolan och är delaktiga i sitt barns vardag. Vi erbjuder utvecklingssamtal en gång per läsår, har olika typer av föräldramöten och bjuder in föräldrarna att delta i olika aktiviteter på förskolan.

Som inspiration och hjälp i vårt pedagogiska arbete har vi en pedagogista, pedagogisk handledare, som vi träffar i nätverk för att utveckla och fördjupa vår pedagogiska kunskap genom reflektion och kollegialt lärande.

Vi tar emot barnen ute måndag till torsdag klockan 08:00 och på fredagar möts vi inne på Gula.

På förskolan serveras frukost, lunch och mellanmål. Vi strävar efter en sockerfri kost.

Har du frågor eller är intresserad av att besöka förskolan kontakta oss på telefonnummer ovan.

Välkomna på Palettens förskola där alla får bli sitt bästa jag!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 31 maj 2016