Hoppa till huvudinnehåll

Om förskolan

Vi är en liten förskola i en lummig, lantlig miljö med ca 25 barn i åldrarna 1-5 år. Utanför staketet spatserar det ibland hönor samt en och annan tupp som gal. Området expanderar och nya villor byggs runt omkring och blandas fint med de äldre.

Östergårdens förskola, Maspelösa 7

På Östergården arbetar pedagoger utifrån en gemensam barnsyn som är vårt grundläggande tankesätt i vårt dagliga möte med barnen. Det är ett förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet.  

Innemiljö

På Östergårdens förskola arbetar vi aktivt med att utveckla våra lärmiljöer tillsammans med barnen, där av våra föränderliga miljöer. Vi arbetar med att utmana och stimulera barnen i deras lärande och utveckling. Barnen delas in i små grupper såsom 1-3 år och 3-5 år.
I vår ateljé erbjuder vi inspirerande material som alltid finns tillgängligt för barnen. I vår skrivarverkstad finns det för tillfället olika material som bland annat stimulerar barnens skriftspråksutveckling.
Vi erbjuder ett lustfyllt lärande i olika former. I våra lärmiljöer finns det möjlighet till bland annat lek och läshörnor, bygg och konstruktion, hållbar utveckling samt tillgång till inspirerande material som väcker barnens nyfikenhet och intresse.
Vi erbjuder även barnen tillgång till lärplattor som vi tillsammans använder i medforskande syfte.

Utemiljö

Våra lärmiljöer utomhus främjar lek och kreativitet och samvaro både i planerad miljö och i naturmiljöer.
Med hjälp av bland annat vår klätterställning, piratskepp och våra nedgrävda stubbar utvecklar barnen sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning. Bland våra bärbuskar är det populärt att leka och gömma sig. 

Pedagoger

Här arbetar engagerade och nyfikna pedagoger med erfarenhet och kompetens. Vi är närvarande pedagoger och vi arbetar utifrån vår gemensamma barnsyn.

Kontaktuppgifter

Är ni intresserade av att komma på besök, kontakta oss för mer information
013-26 34 53

 

Postadress: Förskolan Maspelösa 7
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/fskmaspelosa7 https://www.linkoping.se/fskmaspelosa7

Rektor: Jeanette Hellström
Telefon: 013-26 36 57

Rektor biträdande: Kristina Daréus
Telefon: 013-26 35 74

Senast uppdaterad den 18 januari 2022