Mobil förskola

Mobil förskola är en specialanpassad buss som fungerar som en förskoleavdelning. På förskolan Skattegården 72A heter avdelningen Mulle Meck.

Mobila förskolan Mulle Meck

Mobila möjligheter

Mobil förskola är en specialanpassad buss som fungerar som en förskoleavdelning med upp till 20 platser, kopplad till en fast förskola. Med den mobila förskolan erbjuds barnen olika upplevelser i friluftsområde, pulkabacken, stranden, muséet, bondgården, biblioteket, parkleken eller närliggande städer. Verksamheten med mobil pedagogik innebär nya spännande lärmiljöer med möjligheter att ge barnen en bredare bild av omvärlden. Den bidrar till ökad mångfald och utveckling av förskoleverksamheten i vår kommun.

Vilka barn deltar i verksamheten?

De 3-5-åringar som är inskrivna på den förskola som bussen är ansluten till deltar bestämda dagar; måndag till tisdag och torsdag till fredag. På Skattegården stannar Mulle Meck på förskolan alla onsdagar. Då får istället de övriga avdelningarna på Skattegården tillgång till bussen.

Hur ser en dag ut på Mulle Meck?

Ca kl. 9.00 rullar bussen iväg till ett bestämt resmål, som kan vara en basplats som vi återvänder till eller till ett annat mål som passar årstiden eller intresserar barnen för tillfället. Resan tar upp till 30 minuter. På plats bedrivs förskoleverksamhet som vanligt fast i annan miljö. Medhavda lunchen intas på plats, i lånad lokal, utomhus eller i bussen beroende på väder. Ca kl. 14.45 kommer bussen tillbaka till den fasta förskolan. Före kl. 9.00 och efter kl. 15.00 bedrivs verksamheten i fasta förskolans lokaler.

Vilken personal arbetar i den mobila förskolan?

Fyra pedagoger varav en även är chaufför ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan. Pedagogerna är utbildade i mobil förskoleverksamhet och i säkerhetsarbete. Chauffören har dessutom specifik utbildning för bussens funktioner och även i livsmedelshantering.

Hur ser bussen ut inuti och hur är den utrustad?

Förskolebussen har en trygg och säker miljö med barnsäten, samtliga platser är försedda med trepunktsbälten. Den är utrustad med mottagningskök, kylskåp, wc, bord och utrymmen för material, extrakläder med mera. Förarplatsen är utrustad med alkolås och det finns både brandvarnare, pulversläckare samt ett automatiskt brandsläckningssystem för motorrummet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 18 september 2017