Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om förskolan

Välkommen till förskolan Maskrosen, Tingsvägen 2A som tillhör område Ryd och Jägarvallen. Vi är är en mindre förskola med en avdelning.

Att vara barn hos oss

På Ryds förskolor arbetar vi för att alla barn ska få bli sina bästa jag. Vår barn- och kunskapssyn bygger på att barn är kompetenta och att man behöver befinna sig i lustfyllda, kreativa och meningsfulla sammanhang för att lärandet ska bli så långsiktigt som möjligt – ett livslångt lärande.

Vår barnsyn

Vi arbetar aktivt för att ständigt vara så nära barnen som möjligt i deras undersökande och frågor. Vi utgår från barnens styrkor då alla barn har unika kompetenser och unika bidrag till gruppen.
Vi delar oss i mindre grupper under dagen. Varje barn får, på så sätt, lättare att komma till tals, får mera utrymme och ro i leken och i sitt eget utforskande.

Våra arbetsmetoder

Vi arbetar efter Reggio Emilias filosofi där grunden handlar om att erbjuda en demokratisk plats där barn får växa och utforska tillsammans. Miljöerna på förskolan är nogsamt uppbyggda för att skapa en tilltalande miljö, fylld med undersökande och tilltro.

Vi arbetar projekterande vilket innebär att vi tar fokus på barnens tankar och frågor och, i det, fångar och förbinder de olika delarna i lärandet (så som språk, lek, matematik, naturvetenskap och mycket mer).

Förskolan är en mindre förskola med endast en avdelning men där vi delar upp barnen i små, åldersnära grupper under dagen.
Förskolan ligger i ett naturskönt område med gångavstånd till skogen. 
Odling är något vi arbetar mycket med och på gården har vi ett eget växhus där vi sår och skördar våra egna grönsaker. 

 

Kontakt

Biträdande rektor Karin Karlsson  013 29 49 76

Marskrosen

013 20 69 09

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 3 juni 2020