Mobila förskolan Lejonkulan

Mobil förskola är en specialanpassad buss som fungerar som en förskoleavdelning med upp till 20 platser, kopplad till en fast förskola.

Mobila möjligheter

Med den mobila förskolan erbjuds barnen olika upplevelser i friluftsområden, pulkabacken, stranden, muséet, bondgården, biblioteket, parkleken eller närliggande städer. Verksamheten med mobil pedagogik innebär nya spännande lärmiljöer med möjligheter att ge barnen en bredare bild av omvärlden.

 

Vilka barn deltar i verksamheten?

På förskolan Islandet är det 5-årsgruppen som är del av den mobila verksamheten. Barnen på Isbjörnen 1 är indelade i två grupper, röd och grön, och åker iväg med bussen varannan vecka.

 

Vilken personal arbetar i den mobila förskolan?

Fem pedagoger, varav en är chaufför, ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan. Pedagogerna är utbildade i mobil förskoleverksamhet och i säkerhetsarbete. Chauffören har dessutom specifik utbildning för bussens funktioner och även i livsmedelshantering.

 

Hur ser bussen ut inuti och hur är den utrustad?

Förskolebussen har en trygg och säker miljö med bältesstolar och samtliga platser är försedda med trepunktsbälten. Den är även utrustad med mottagningskök, kylskåp, wc, bord och utrymmen för material, extrakläder och dylikt. Förarplatsen är utrustad med alkolås och det finns både brandvarnare, pulversläckare samt ett automatiskt brandsläckningssystem för motorrummet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 28 juni 2017