Hoppa till huvudinnehåll

Om förskolan

Vi arbetar utifrån förskolans läroplan och det här läsåret har vi fokus på språk och kulturell mångfald. Under delar av dagen är barnen uppdelade i åldersindelade grupper för ett maximalt lärande. Kom gärna och besök oss, boka tid på telefon 013- 20 69 75.

Förskolan Westmansgatan 100A

 

Introduktion

Introduktionen sker under en till två veckor. De första dagarna är korta och introduktionstiderna anpassas efter ert barns behov. Under introduktionen är föräldern aktivt med i alla de rutiner som kännetecknar verksamheten på förskolan, vilket skapar trygghet för barnet och även för föräldern som ser hur rutinerna går till och hur vi bemöter alla barn.Vi kommer finnas bredvid men inte ta över er roll.

Syftet med detta är att inte för tidigt utnyttja barnets tillit då det verkar gå bra, utan vänta in barnet som först får lära känna förskolan tillsammans med er och oss som medforskare. Ni får under de första dagarna bekanta er med miljön och träffa introduktionsansvarig pedagog och de blivande kompisarna och de andra pedagogerna på förskolan.

Dagarna kan innehålla bl a lek, fruktstund/sång, gruppverksamhet/utelek, lunch och vila. Detta tillsammans med övriga barn, pedagoger samt er föräldrar.

Introduktionen tar minst en vecka och den första veckan går det inte att kombinera den med att arbeta samtidigt.

Postadress: Förskolan Westmansgatan 100A
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/fskwestmansgatan100a https://www.linkoping.se/fskwestmansgatan100a

Rektor: Louise Hellström
Telefon: 013-20 55 78

Biträdande rektor: Matilda Linell
Telefon: 013- 20 63 73

Senast uppdaterad den 8 oktober 2021