Om förskolan

Förskolan Krypin består av två avdelningar med ca 36 platser, Mjölnaren 1 år - ca 3 år och Luffaren ca 3 år – 5 år.

Bild på förskolan Stationsgatan 5

 

Struktur

Förskolans ramtider är klockan 06.00 - 18.30. Öppettiderna kan dock variera utifrån barnens tillsynstider, vilket gör att öppnings- och stängningstiderna kan variera olika dagar.

Frukost serveras klockan sju och från klockan halv åtta tas barnen emot utomhus. Förmiddagen ägnas åt aktiviteter i mindre grupper, t.ex. projektarbete och språksamlingar enligt "före Bornholmsmodellen".

Efter lunch sover barnen på Mjölnaren utomhus i vagnar, privata eller förskolans, året om. Luffarens barn som fortfarande har behov av att sova, sover inomhus på madrass. För de barn som inte sover läser vi i mindre grupper. På eftermiddagen leker vi ute och/eller inne.

Vi arbetar med förskolans värdegrund och allas lika värde, vi bemöter varandra med respekt och är lyhörda för varandras åsikter. Vi arbetar med tecken som stöd (TAKK) och bildstöd för att ge alla barn möjligheter till kommunikation. 

   

Prioriterade områden

Förskolans arbete utgår från förskolans läroplan (Lpfö 98/16). Förskolor i Innerstaden har under läsåret 2017/2018 det gemensamma prioriterade området teknik. Vi arbetar efter vårt mål att barnen ska få uppleva och utforska teknik i deras närmiljö och vardag. Förskolan har också ett eget prioriterat utvecklingsområde, barnens lärmiljöer. Vi arbetar med att utveckla de lärmiljöer vi har och arbetar med målet att barnen ska bli mer självständiga och erbjudas utmaningar som ger barnen möjlighet att utforska vidare. Undervisningen sker i mindre grupper och genom projektinriktat arbetssätt som följer barnens intressen.

Kontakta oss gärna på telefon 013-20 84 01.

Förskolan Stationsgatan 5

Skicka e-post till Förskolan Stationsgatan 5

E-post: ostraskolomradet@linkoping.se

Telefon: 013-20 84 01

Besöksadress: Stationsgatan 5 (se karta)

Postadress: Förskolan Stationsgatan 5
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/fskstationsgatan5 http://www.linkoping.se/fskstationsgatan5

Biträdande Förskolechef: Marie Johansson
Telefon: 013-29 46 65

Förskolechef: Annika Bladh
Telefon: 013-29 46 24

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 29 mars 2019